Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Mart '13

 
Kategori
Haber
 

Burdur’un Şeref Günü’nün 83. yıldönümü kutlandı

Burdur’un Şeref Günü’nün 83. yıldönümü kutlandı
 

Burdur’un Şeref Günü’nün 83. Yıldönümü


Burdurlunun Şeref Günü olarak kabul ettiği, Atatürk’ün 1930 yılının 6 Mart günü ilimizi ziyaret edişinin 83. yıldönümünde Burdur halkı geleneksel Çatalpınar-Cumhuriyet Meydanı yürüyüşünü gerçekleştirdi. Yürüyüşe Vali Vekili Hamdullah Suphi Özgödek, Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, 58. Piyade Eğitim Alay - Garnizon Komutanı Piyade Albay Ümit SALTAŞ, Jandarma Komutanı Jandarma Albay Yavuz Özfidan, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Nevzat Açıkgöz, MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatçı, CHP İl Başkanı Süleyman Erman, kanaat önderleri, kitle örgütü, sendika ve oda başkanları, çeşitli okullardan öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. 

Atatürk’ün 1930’larda geleneksel hale getirdiği yurt gezilerinden birini de 6 Mart 1930 tarihinde Burdur’a yapmış, Burdur halkı tarafından Çatalpınar mevkisinde karşılanmıştı. Bu kapsamda Burdur halkı 6 Mart gününü Şeref Günü olarak kabul etmiş, her yıl geleneksel hale getirdiği çeşitli faaliyetlerle kutlamaktadır. Bu çerçevede bu yıl da bugün (6 Mart 2013 günü) Çatalpınar’da toplanan Burdur halkı yaklaşık 5 bin kişilik bir kortej halinde Cumhuriyet Meydanına doğru bir yürüyüş gerçekleştirdi. Cumhuriyet meydanında Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı Atatürk anıtına çelenk sundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunuşundan sonra Belediye Başkanı Sebahattin Akaya günün anlam ve önemi üzerine bir konuşma yaptı.

Akkaya, “Burdur’un Şeref Günü olarak kabul edilen, Atatürk’ün 83 yıl önce gerçekleşen ziyaretlerini bir kez daha yaşamanın haklı gururunu taşıyoruz. Atatürk, Cumhuriyetin ilk yıllarında gelenek haline getirdiği yurt gezilerinden birini de Burdur’a gerçekleştirmiştir. 83 yıl önce Çatalpınar denilen mevkide Burdurlular Atatürk’ü ve arkadaşlarını coşku ile bağırlarına bastılar” şeklinde başladığı konuşmasına, “bugün ulu önder’in ‘bir millet irfan ordusuna sahip olmadıkça, muharebe meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin, o zaferler kalıcı sonuçlar vermesi ancak irfan ordusuna bağlıdır’ sözünü düstur edinen güller, göller ve gönüller diyarı Burdur, insanına, geleceğine yatırım yaparak eğitimde marka bir kent olmuştur. Eğitimdeki bu başarısını tarım ve hayvancılık, mermer sektörü ve sanayisi ile sürdürmüştür” diyerek devam etti.     

Ardından bir kız öğrencinin şiir okumasından sonra çelenk sunma töreni sona erdi.

Şeref Günü faaliyetleri MAKÜ’deki etkinliklerle devam etti.

 
Toplam blog
: 510
: 505
Kayıt tarihi
: 04.04.08
 
 

"Cv" Dedikleri Özgeçmişim 1953 yılının karanlık günlerinde Haziran ayının 24. günü, ağaçların mey..