Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Eylül '06

 
Kategori
Kent Yaşamı
 

Bursa'da havalanı kaosu

Bursa'da havalanı kaosu
 

Teknik nedenlerden ve şehir içindeki konumundan dolayı kapatılan yunuseli havaalanı bugünlerde siyasetçiler, belediye başkanları el ele vererek tekrar açmak üzereler. Oysa bursada Yenişehir hava alanı 120 milyon dolar maliyetle yapılıp hizmete girmiştir. Ne hikmetse havaalanı işlememekte ve Yunuseli havaalanı tekrar devreye sokulmak istenmektedir.

1- Yunuseli havanlını pist uzunluğu büyük uçaklar için yetersiz ve uzatılması halinde kara yolu üzerinde yapılabilecek konumdadır. Yeni bir hava alanı maliyetine yakın bir maliyet tekrar cebimizden çıkacaktır. Ayrıca uçak iniş ve kalkışlarında sorunlar olduğu biliniyor.

2- Yunuseli havaalanı şehir içinde onlarca semtin ortasında kalmış ve okullar, hastahaneler, uçak gürültüsünden dolayı sorunlar yaşayacaktır. Ayrıca bölgede on binlerce insan gürültüye kurban gidecektir.

3- Yenişehir havaalanına mesafe bahane edilmektedir. Oysa yenişehir havaalanına kentin doğusundan ulaşmak, yunuseli havaalanına ulaşmak la aynı zaman dilimine denk gelir. Yalnızca 10 dakikalık zaman fark eder, batı bölgesi tabiki daha uzak yenişehir hava alanına.

Kent merkezinde kapanmış havaalanını açmak sanırım getto düşünceli olmanın eseri olsa gerek. Kentin değerlerini ve insanın hiçe sayan bir anlayışa isyan etmemek mümkün değil. Ayrıca kaynakların heba olması da çabası.

Yenişehirdeki havaalanını aktif hale getirmek daha mantıklı ve makul bir çözüm. Ulaşım en uzak mesafede araçla 45 dakika. Başka havaalanına ayrılacak kaynak yerine Eskişehire düşünülen demiryolu bağlantısı Yenişehir havaalanında geçirilir ulaşım ve zaman kaybı sorunu kalmaz.

Bizler artık günübirlik uygulamalarla değil planlı proğramlı ve projeli reel uygulamaların olduğu kenti güzelleştiren bir anlayış istiyoruz. Avrupa kenti denen Bursa bu ünvana layık yönetilmelidir.

 
Toplam blog
: 144
: 2687
Kayıt tarihi
: 01.07.06
 
 

Ziraat mühendisi ve iktisatçıyım. yatırım danışmanlığı ve kişisel gelişim konularında  Simurg Con..