Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Kasım '16

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Burun estetiği ameliyatı öncesi değerlendirme ve operasyon tekniği

Burun estetiği ameliyatı öncesi değerlendirme ve operasyon tekniği
 

Estetik açıdan burun ameliyatının tanımını kısaca yapmak gerekirse burun estetiği ameliyatı, burunun anatomisini meydana getiren kıkırdağın ve kemiklerin, istenilen açılarda yeniden şekillendirilerek düzenlenmesi prosedürlerinin tamamını kapsayan teşebbüslere verilen isimdir. Kaza yaralanma gibi travma sonrası durumlarında da bu cerrahi girişim ihtiyacı doğacağı gibi burunun fonksiyonel olarak işlevini yapamadığı zamanlarda burun ameliyatı yapılmaktadır.

Yüzün merkezinde bulunan tartışmasız şekilde kişinin yüz karakteristik özelliklerini belirleyici ve yüzün dengesini uyumunu etkileyen en önemli yapıdır. 

Küçük burun deformiteleri bile yüz güzelliğini doğrudan etkileyebilir, ameliyatsız burun dolgusu gibi uygulamalar sayesinde cerrahi bir operasyona gerek kalamadan minimal estetik sorunlar giderilebilmektir.

Burnun şeklindeki düzensizlikler dikkate alındığında büyük oranda nefes alma güçlüğü sorununu da taşıdığı gözlenmektedir, burnun formu işlevini de etkileyebilir.İki sorunda ayı operasyon ile giderilebilir, bu doğal ve güzel görümün yanında işlevsel sağlıklı çalışan nefes alma güçlüğü yaşamayan bir yapı elde edilir.

Burun estetiği ameliyatları sonrası ikinci revizyon oranları oldukça yüksektir. Çoğu durumlarda ameliyatsız uygulamalar ile operasyon sonrası çıkabilecek küçük sorunlar giderilebilirken. İlk operasyonda olası bir ikinci revizyon ihtimaline karşı, kıkırdaklar dikkatli kullanılmalıdır. Aksi durumlarda kaburga, kulak gibi yerlerden kıkırdak ihtiyacı karşılanmakta hastaya ek bir işlem yükü getirmektedir.

Estetik plastik cerrahi uzmanları tarafından yapılmış bir çok başarılı estetik burun ameliyatları, topluluklarda kendini daha iyi hissedip güzelleşmek isteyen kişilerce oldukça rağbet görmesine neden olmaktadır.

Burun estetiği ameliyatı için değerlendirme sürecinde, birçok yeni terim ve kavramları duyarsınız. Doktorunuz size açık ya da kapalı olarak cerrahi girişimi anlatacaktır. Her iki tekniğinde kendine göre avantaj ve dezavantajları vardır. Herkesin burun formu şekli cilt yapısı yüzü ile oranı ayrı olduğundan yapılacak işlemin tekniği de farklı olabilir. Burun ameliyatı sonrası çıkacak sonuç hiçbir zaman bir başkasının sonucu ile aynı olamaz, kemik ve kıkırdak canlı dokulardır, iyileşme sürecinde bile serbest şekil alabilirler.

Burun estetiği için uygun adaylar genellikle ya dar ya da geniş burun kanat ve deliklerine sahip eğri bir burun ucuna sahip, burunun s şekillini çizdiği, kısa veya aşırı uzun olduğu, bunun kemerlerinin büyük olduğu hasta gruplarıdır. Estetik burun ameliyatı işlemleri erkek ve kadınlarda aynı prosedüre sahip olsa da yeniden şekillendirmede cinsiyet karakteristiği ön planda tutulmalıdır.

Hastane ameliyathanesi ortamında sıklıkla genel anestezi altında yapılan cerrahi operasyon doktorun deneyimi, tekniği ve yapılacak düzenlemenin boyutuna bağlı olarak 2.5 saat civarı sürebilir. Aksi bir durum söz konusu değilse estetik burun ameliyatları sonrası aynı gün taburcu gerçekleşir. Basit ağrı kesiciler ile ilk birkaç gün atlatılırken, yüze uygulanacak buz tamponları ile şişlik ve morluklar minimal seviyede tutulmaya çalışılır. Şu günlere bunun içine ameliyat sonrası konulan nefes almayı kolaylaştıran oluklu silikon tamponların aynı zamanda çıkartılırken de hastanın canının acımamasına engel olması en büyük avantajıdır. Burun estetiği, ameliyat sonrası diğer müdellellerde olduğu gibi iyileşme süresi boyunca gündelik hayatta yapılmaması gereken konuları size doktorunuz bildirecektir. 

Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı, Op.Dr.Ferruh Bingül

 
Toplam blog
: 8
: 1031
Kayıt tarihi
: 29.11.15
 
 

19 Mart 1970 tarihinde Niğde'de doğdum. İlk, orta ve lise öğrenimimi Eskişehir'de tamamladım. Dah..