Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Kasım '16

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Burun estetiği ameliyatının teknikleri ve iyileşme süresi

Burun estetiği ameliyatının teknikleri ve iyileşme süresi
 

Burun estetiği ameliyat teknikleri



Burnu yeniden şekillendirici burun estetiği ameliyatı, tüm dünyada estetik plastik cerrahinin yaygın operasyonlarından birisidir. Genel olarak  burun kemiğini ve kıkırdağı cerrahi yollardan yeniden şekillendirilmesi işlemidir.
 
Burun yüzünüzün odağı gibidir. Çok büyük yada küçük olduğu durumlarda yüzün görünümü doğrudan etkiler. Burnun şeklindeki asimetri veya deforme sorunlarında da sıklıkla nefes alma sorunları da beraberinde görülmektedir.
 
Estetik Burun Ameliyatı İçin Doğru Aday mıyım?
 
Burun estetiği ameliyatı burnun şeklini güzelleştirmek dışında, burnun nefes alma açısından sağlıklı çalışmasını sağlamak amacıyla da uygulandığı bilinmelidir. Burnun estetik formunu güzelleştirmek için geniş bir uygulama alanına sahiptir.
 
•    Genişlemiş burun delikleri
•    Biçimsiz burun ucu
•    Küçük veya dar burun
•    Eğri olan burun kemeri
•    Burun kırığı sonrası burnun yeniden şekillendirme ihtiyacı
•    Çok geniş, büyük burun kanatları
•    Solunum güçlüğü
•    Septum deviasyonu
 
Burun Ameliyatı Öncesi Bilinmesi Gerekenler
 
Her bireyin, burun kemik yapısı, doku kalınlığı ve bireysel iyileşme süreci gibi son sonucunu etkileyebilecek farklı faktörlere uygun beklentileri olması gerekir. Hastada hayal kırıklığını önlemek için, buruda düzeltmek için neler yapılabileceğini izah etmek gerekir. Burnun genel şekli ve burun büyüklüğü göz önüne alarak, teknik sınırlamalar hastaya anlatılmalıdır. Ek "rötuş" ameliyatları gerekebilir. Burnun birincil işlevini engelleyen nefes alma bozuklukları da aynı ameliyatta düzeltilebilir.
 
Ayrıca diğer kozmetik cerrahi çözümlerde burun ameliyatı ile beraber yapılabilir. Burun ameliyatı sonrası iyileşme birkaç hafta içinde hemen farkedilir olmasına rağmen, Nihai sonuçlar cerrahi sonrası bir yıl sonra görünür olur.
 
Burun Ameliyatı Teknikleri
 
Burun ameliyatı açık ya da kapalı yöntem ile yapılır. Kapalı yöntem eskiden beri uygulanan bir tekniktir ve kesiler sadece burun içinden yapılır. Buruna majör müdahale gerektirmeyen olgularda iyi sonuçlar verir. Açık teknik ise daha günceldir. Kapalı tekniğe ilaveten burun boşlukları arasında ek bir cilt kesisi mevcuttur. Açık teknik daha iyi bir görüş alanı sağladığı için zor olgularda daha iyi bir müdahale olanağı sağlar. Teknik seçimi hasta ve cerrah bazlı farklılıklar gösterebilir.
 
 
Cerrahi müdahalenin yöntemine bağlı olarak, burun estetiği ameliyatı lokal anestezi, genel anestezi ya da sedasyon eşliğinde yapılabilir. Her durumda da, işlem sırasında ağrı hissedilmez. Ameliyat iki saatlik bir operasyon sürecidir. Ameliyatta burun içinden izsiz kesiler ile kemik yapısı ve kıkırdak buruna yeniden şekil verilmesi işlemdir. Yapılan yeni şekli korumak ve nefes almanızı sağlamak için burnun içine yumuşak oluklu silikon implatlar konulacaktır. Ameliyattan sonra muhtemelen aynı gün içinde taburcu olursunuz ve yardım alarak evinize dönebilirsiniz.
 
Burun Ameliyatı Sonrası İyileşme Süreci
 
Genellikle burun estetiği operasyonu sonrası iyileşme, yaklaşık iki hafta kadar sürer. Ameliyattan sonra ilk 24 saat burun, gözler ve alın çevresinde hafif sızı, şişlik ve uyuşukluk hissedilebilirken, göz kapaklarının iç tarafında şişliklerin görülmesi olasıdır. İyileşme dönemini rahat bir şekilde atlatmanız için gerekli ağrı kesiciler önerilir.
 
Buz uygulaması şişliği azaltacak ve morlukların giderilmesinde hızlanma sağlayacaktır. Ayrıyeten doktorunuz size morluk giderci ürünlerde tavsiye edebilir. Bu şişmeler ve morluklar bu tür ameliyatlarda görünen genel komplikasyonlardır, endişe edici bir durum değildir.
 
Ameliyat sonrası burun yeni şeklini ve yapısını korumak için burnun dış kısmına sert bir elastik alçı uygulanır muhtemelen 5-7 gün sonra doktorunuz tarafından çıkartılacaktır. Burun ameliyatı sonrası en fazla bir hafta burnunuzdan nefes almada eksiklik hissedebilirsiniz, ama bu süre içersinde burundan nefes alma tamamen kapanmaz. Dış bandaj, atel, slikon tampon ve dikişlerin alınması için hasta 7. gün kliniğe çağrılır ve ince bir bandaj yapılır. 2.hafta sonunda burun açık kalır ve toplum içine karışılabilir. Burnun tam oturması 1 yılı bulur.
 
 
Burun ameliyatları sonrası karşılaşılan en sık problem revizyon gerekliliğidir. Bu durum iyileşme sürecindeki farklılaşmalar, iyi planlanmamış ameliyat tekniği ve cerrahi deneyimsizliğe bağlı oluşur. Revizyon burun ameliyatı için en uygun tarih ilk ameliyattan 1 yıl sonrasıdır.
 
Tüm okurlara huzurlu, mutlu ve sağlıklı bir yaşam dilerim.
 
Op.Dr.Ferruh Bingül - Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı
www.fbestetik.com
 
 
Toplam blog
: 8
: 1031
Kayıt tarihi
: 29.11.15
 
 

19 Mart 1970 tarihinde Niğde'de doğdum. İlk, orta ve lise öğrenimimi Eskişehir'de tamamladım. Dah..