Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ocak '17

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Burun estetiği ameliyatı

Burun estetiği ameliyatı
 

Burun Estetiği Nedir?

Genetik ya da darbe, trafik kazası gibi çeşitli nedenlerden dolayı burun yapısında görülen şekil bozukluklarını tedavi etmeye yönelik cerrahi veya ameliyatsız operasyonlara burun estetiği denmektedir.

Burun Estetiği Tedavisi;

Burun yapısında şekil bozuklukları dışında deviasyon problemi yani nefes alma gibi sorunlar ve horlamaya neden olan burun eti problemleri var ise estetik operasyon esnasında bu sorunlarda tedavi edilebilir. Buda burun estetiğini ameliyatlarını aynı zamanda burun tedavisi olarak anmamızı sağlamaktadır.

Burun Estetiği Nerede Yapılır?

Burun estetiği eğer cerrahi olarak yapılıyor ise hastanede ve genel anestezi altında yapılır. Ancak buruna burun dolgusu gibi basit bir işlem yapılacaksa lokal anestezi ile kliniklerde de yapılabilir.

Burun Estetiği Ameliyatını Hangi Doktorlar Yapar?

Eğer buruna estetik bir operasyon ve yanında tedavi işlemi yapılacaksa bu ameliyatı estetik cerrahlar yapmalıdır. Ancak ameliyat esnasında burun şekli ile oynanmayacak sadece horlama veya nefes alma sorunu tedavi edilecek ise ameliyatı kulak burun boğaz doktorları da yapabilir.

Burun Estetiğinde Yaş Sınırı Var mı?

Burun estetiği ameliyatlarında yaş sınırı 18’dir. Ancak belirtmek isterim ki yaş sınırından ziyade ameliyatı olacak hasta vücut gelişimini tamamlamış olmalı.

Bunun dışında aile izni olan ve 16 yaşından büyük olan kişilerde burun estetiği olabilir. Ancak bu tavsiye edilmez.

Burun Estetiğinde Kullanılan Teknikler!

Operasyon cerrahi olarak yapılacaksa açık ya da kapalı rinoplasti tekniği kullanılır. Bunun dışında ameliyatsız olarak yapılan burun estetiği işlemlerinde burun dolgusu ve botoks kullanılır.

Açık ve Kapalı Burun Estetiği Tekniği;

Cerrahi olarak şekillendirilen burun operasyonlarında kullanılan bu iki teknik de doğru kullanıldığında oldukça etkili sonuçlar verir. Açık ya da kapalı burun estetiği tekniklerinde önemli olan hastanın muayene bulgularıdır. Yani bir örnek ile açıklayacak olursak; Diyelim bir hastamızın burnunda şekil bozukluğu var ancak bu deformasyon çok fazla değil burada kapalı rinoplasti yeterlidir. Ancak burun deformasyonu çok olan burun kemeri ve burun ucunda ciddi bir yamukluk, eğrilik ya da büyüklük olan hastalar için en iyi teknik açık burun estetiği tekniğidir, diyebilirim.

Açık ve Kapalı Burun Estetiği Tekniği Ameliyatının Uygulanışı;

Bu iki tekniğin ameliyat esnasında nasıl uygulandığından kısaca bahsedecek olursak; Açık teknikte burun deri dokusu burun içerisinden yapılan kesiler ile tamamen kaldırılır ve burun iç kısmı açılır. Böylece buruna şekil vermek ve müdahalede bulunmak daha kolay olur. Kapalı teknikte ise burun deri dokusu açılmaz, ciddi bir derecede kaldırılmaz. Burun içerisinden yapılan kesiler ile buruna estetik müdahale yapılır.

Burun Dolgusu ve Burun Botoksu İşlemi;

Ameliyatsız olarak uygulanan bu işlemler burunda ciddi bir bozukluk yak ise uygulanabilir. Burun dolgusu ile burundaki çukurluklar ve eziklikler giderilirken burun botoksu ile burun ucun biraz kaldırılabilir.

Burun Estetiği Fiyatları;

Burun estetiği ameliyatlarında öncelikle deformasyon ve burundaki şekil bozukluğu incelenmeli ve buruna uygulanacak operasyona karar verilmeli. Bunlar yapılmadan burun estetiği fiyatları ile ilgili bilgi vermek yanıltıcı olacaktır. Ayrıca hastane seçimi de operasyon ücretinin belirlenmesinde oldukça önemlidir.

SAĞLIKLI GÜNLER DİLERİM…

Bu makale tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Tedavi veya teşhis niteliği taşımaz.

Makalemizde yer almayan ancak merak ettiğiniz soruları mail veya yorum yaparak bize ulaştırabilirsiniz.

Op.Dr.Ali Mezdeği

 

 
Toplam blog
: 180
: 1477
Kayıt tarihi
: 24.01.13
 
 

27-Ekim-1973 tarihinde K.Maraş'ta doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini K.Maraş'ta tamamladı. 1991 y..