Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ocak '17

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Deviasyon Ameliyatı

Deviasyon Ameliyatı
 

Burun estetiği yaptırmak isteyen hastaların %60 - %70'inde deviasyon yani burun kemiği eğriliği görülmektedir.

Deviasyon burun içerisindeki eğrilik yamukluk anlamına gelir. Burundaki yamukluk ne gibi sorunlara neden olur? Fonksiyonel olarak nefes alma gibi çeşitli problemlere neden olur. Estetik görsel olarakda öz güven kaybına neden olur.

Deviasyon kimlerde neden görülür? Kıkırdaktaki eğrilik ya bir travma sonucu ya da bebeklik çağlarındaki düşmeler, yaralanmalar burun kırılmaz yaş ağaç kırığı dediğimiz ileriki yaşlarında kişiye eğrilik problemi oluşturabilir.

Bu tip hastalarda problem ne ise bunu teker teker çözmek gerekir. Fonksiyonel anlamda hastayı rahatlatmak gerekir. Estetik olarak bir sorun söz konusu değil ise sadece burnun içerisini düzeltmek de mümkün. Burun içerisinde deviasyon ile beraber burun eti var ise burun eti de alınarak hastanın daha rahat nefes almasını gece uykusundan daha rahat uyanmasını sağlamak mümkün.

Özellikle kış ayları gibi kişinin zaman zaman hiç nefes alamadığı yapıyı düzeltebilmek için içerdeki kıkırdak yapıyı ve kemik ile ilgili eğrilik, yamuklukları da düzeltmek bu hastanın nefes almasını, koku almasını ve günlük hayatta da performansını artırmasını sağlar.

Bu tip işlemlerde eğer kişinin estetik bir kaygısı var ise bunun yani deviasyon ile beraber burun estetiğinin de birlikte yapılması kesinlikle daha doğru bir uygulamadır. Deviasyon problemi estetik burun ameliyatlarının ortalama 3 – 5 dakikalık bir kısmını oluşturur. Bu nedenle deviasyon sorunu ile beraber burnunda şekil bozukluğu olan hastaların estetik ve deviasyon ameliyatlarını birlikte olmasını öneriyorum.

Çünkü sadece deviasyon olan hastalarda deviasyon ameliyatından sonra estetik ameliyat olma durumlarında elde edilen başarı daha düşük oluyor. 

Op.Dr.Ali Mezdeği - Esteport Estetik

 
Toplam blog
: 180
: 1477
Kayıt tarihi
: 24.01.13
 
 

27-Ekim-1973 tarihinde K.Maraş'ta doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini K.Maraş'ta tamamladı. 1991 y..