Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Kasım '07

 
Kategori
Haber
 

Bush daha masum

Bush daha masum
 

İslam’ın intihar eylemleriyle, terör eylemeleri ve şiddetle özdeşleştirilmesi ve hele bomba yüklü masum bir çocukla resm edilmesi son derece rahatsız edici bir durumdur. Ve buna aklı selim hiçbir Müslüman doğrudur diyemez.
Ancak bir kaç köşe yazarını rahatsızlığını dillendirdiği bu resmin sonuna şunu da yazmasını isterdim.
Bu ne kadar yanlış bir durum ise ABD conilerinin öldürdükleri, tecavüz ettikleri ve yaptıkları iğrençlikleri klipler çekerek resimle belgeleyerek eğlenmeleri de bir o kadar insanlık dışıdır iğrençtir. Aslında insanlığımız bombalarla kuşatılmış, tüm duyarlılığımız tahrib edilmiş, parçalanmıştır.
Bu resim birisinin evine zorla girip onun en değerli varlıklarına saldırması yanında çok masum kalmaktadır. Aileniz, bacınız, kızınız veya akrabalarınızdan biri bir asker tarafından tecavüze uğrayıp, klibi çekilseydi ardından cani bir şekilde öldürülseydi, ona gül resmi çizecek, gül mü atacaktınız.

Babası şehit olan çocuklarımıza da asker elbisesi giydirilip intikam yemini ettirilmiyor mu? Anneleri, bacıları asker selamı vermiyor mu?
Ben olsam ben de yemin ederim. Çünkü canım yanmış, yüreğim parçalanmıştır.

Tamam İslam bu değil, Taliban veya Usame Bin Ladinin İslam’ı hiç değil. Ancak, bu gün ABD'nin ve İsrail'in yaptıkları yanında hele eli kanlı ve kanla beslenen vampir suratlı Bush’un yanında o çocuk, bombalı resmi ile inanı çok masum kalmaktadır.
Bence ressam teknik bir hata yaptı. Aynı formattaki resmine o masum çocuğu değil, Bush veya Rice’ı yerleştirmeliydi. Çünkü onlar Evanjelistlerin intihar bombacılarının ta kendisi. Ancak çok profesyonel oldukları ve kendilerini masum olarak takdim edebildikleri ve çok teknik çalıştıkları için dünya kamuoyu onları çok masum olarak görmektedir.
Yani Müslümanlar ne savaşmayı biliyor ne siyaseti ne de resim çizmeyi.
Bazen bir okulda iki çocuk aynı suçu işler ancak aynı cezayı almazlar. Çünkü birisinin hatırı sayılır bir velisi varken ötekinin hiç kimsesi yoktur. Biri şirin göründüğü için tüm yaramazlıkları da şirindir. Yaramazlık ona yakışır. Ama öteki ağzıyla kuş tutsa bir şey ifade etmediği gibi en ufak bir suçu işlediğinde tüm okul idaresi ve öğretmenleri o zavallının başına çullanır onu hemen tartaklar ve en ağırından basarlar cezayı. Bush da dünya basınının şirin çocuğudur. Bomba yüklü uçaklarla girdiği ülkeler de bile bu çocuğun resmi kadar ses getirmedi...

 
Toplam blog
: 49
: 1026
Kayıt tarihi
: 04.11.07
 
 

On beş yıllık eğitimciyim. Halen bir devlet kurumunda öğretmenlik yapıyorum. Dünyanın en zor ama en ..