Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Haziran '17

 
Kategori
Güncel
 

Büyük devlet olmak sorumluluk yükler; ABD'nin dünyaya karışması normal

Büyük devlet olmak sorumluluk yükler; ABD'nin dünyaya karışması normal
 

Güçlüsünüz ve yaşadığınız dünyada sorunlar var; bu gücünüzü kullanmaz mısınız? Güç yeryüzü tanrıları oluşturur ve tanrılar da bu gücü kullanırlar.

Zaten başka ülkelerin işlerine karışmak zorunda kalırsınız; çünkü dünyanın sorunlu yerlerinde yaşayanlar sizi rahat bırakmazlar.

Bu işin onuru hakkınızdır da değilseniz bile emperyalizm ile suçlanmanız kaçınılmazdır. Hatta jandarmalığınızdan zarar görenler(ya da işlerine gelmeyenler) sizi katillikle bile suçlayabilirler.

Başta ABD olmak üzere dünya sorunlarıyla ilgilenen günümüzün büyük devletleri emperyalizmle suçlanmakta. Ancak suçlayanlar genelde dünyadaki sorunları yaratan güçler, düzgün devletlerde pek fazla ABD karşıtlığı yoktur.

Ancak ben şahsi olarak süper güçlerin dünya sorunlarını çözerken emperyalist davrandıklarını düşünüyorum. Hatta katillik olarak nitelendirilen eylemleri de olabilir. Bu durumda büyük devlet olmayı cazip hale getiriyor.

Örneğin ABD’ye düzgün dediğimiz devletler eleştiri getirmiyor, terör örgütleri, terörist devletler, tutucu ve milliyetçi odaklar karşı… Ama işte Bin Ladin ABD kötü dese yani doğruyu söylüyorlar ancak kendileri doğru değil. Böyle olunca da iddialar havada kalıyor.

Büyük devletler zor durumdaki ülkelere yardım etsin ama kendisi daha da zor duruma düşürmesin. IŞİD, El Kaide vs. terör örgütlerini ABD kurmuş. O zaman şöyle bir durum ortaya çıkıyor: Büyük devletler sadece büyük değil kontrol edemeyeceğimiz kadar büyük. Dünyadaki sorunları aslında kendileri yaratıyorlar sonrada mağdurları kurtarmaya gidiyorlar.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..