Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Mart '21

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

C Vitamini Enjeksiyonu

C vitamini, beslenmemizin temel bir kaynağıdır. Yara iyileşmesi, hücrelere zarar gelmesini önlemek, yapı kolajeni, nörotransmiterler denilen kimyasal haberciler üretmek de dahil olmak üzere vücudumuzun bağışıklık fonksiyonunda birçok önemli rolü vardır. C vitamini özellikle turunçgiller ve meyve suyu, kırmızı ve yeşil biber, brokoli, çilek, Brüksel lahanası gibi birçok taze gıdada doğal olarak bulunur. Ancak gıdalardan alınan C vitamini vücudun ihtiyacı olanı kadarını karşılamaz. Bu durumda takviyelerinden de C vitamini alınabilir.

C vitamini takviyeleri oral tabletler, çiğnenebilir haplar,  yavaş emilimli tabletler ya da yavaş emilimli  tabletler kapsüller aracılığıyla da alınabilir. C vitamini ayrıca enjeksiyon olarak reçeteyle de temin edilebilir. C vitamini enjeksiyonu, damara (intravenöz yani serumun içine katılarak), kas içine veya deri altına verilebilir.

C vitamini eksikliği ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir

C vitamini eksikliği bağışık sistemi zayıflığına bağlı olan çeşitli hastalıklara ve iskorbüt hastalığına neden olabilir. C vitamini eksikliğinin belirtileri arasında diş eti şişliği ve kanaması, yorgunluk, yara iyileşme zorluğu, eklem ağrısı, gevşek dişler, cilt lekeleri yer alır. Bazı durumlarda, günde 10 miligramdan (mg) daha az C vitamini tüketilmesi durumunda bir ay içinde iskorbüt belirtileri ortaya çıkabilir. C vitamini eksikliği en çok sigara içen, kısıtlı çeşitlilikte yiyecek tüketen, gıda emilim sorunları olan kişilerde yaygın olarak görülür.

C vitamini enjeksiyonu vücudun genel sağlığını korur

C vitamini enjeksiyonu; bağışıklık sistemi zayıflığında, kanser, travma veya yanıklardan kaynaklanan ciddi yaraların tedavisine yardımcı olur. Bunun yanı sıra C vitamini seviyelerinin hızlı bir şekilde artırılması gerektiğinde veya zayıf emilim veya başka nedenlerden dolayı ağızdan takviye alınamadığında kullanılır.

C vitamini eksikliğini tedavi etmek için tipik C vitamini enjeksiyon dozu, bir hafta kadar günde bir kez 200 mg'dır. Yara iyileşmesi için tipik C vitamini enjeksiyon dozu, 5 ila 21 gün boyunca günde bir kez 1 gramdır. C vitamini, gıdalardaki demir emilimini artırarak vücudun bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesine ve hastalıklara karşı direncinin artmasına katkı sağlar.

Sevgiyle kalın.

Op. Dr. Güncel Öztürk

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

www.guncelozturk.com

 
Toplam blog
: 389
: 270
Kayıt tarihi
: 29.11.12
 
 

TIP EĞİTİMİ İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İstanbul UZMANLIK EĞİTİMİ İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi..