Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ağustos '10

 
Kategori
Özel Lezzet Durakları
 

Cadde'nin en sempatik simitçisi: Veli

Cadde'nin en sempatik simitçisi: Veli
 

Bağdat Caddesi'nin en lezzetli ve çıtır simidini Veli'den alabilirsiniz.
Bostancı'dan Kadıköy yönüne giderken Şaşkınbakkal tarfik ışıklarında (Marks & Spencer'ın tam karşısında) sol kolda İkbal'in hemen önündeki ağacın altındadır yıllardır tezgahı....
Simitçi Veli Cadde'nin müdavimlerini sbahın ilk ışıklarından gecenin geç saatlerine kadar açık olan tezgahında hep güler yüzü ile karşılamıştır.

Simitleri her zaman çıtır çıtır ve taptazedir. Günün farklı saatlerinde sürekli taze simit gelmektedir. Farklı zaman dilimlerinde alışveriş ederseniz buna Sizlerde şahit olacaksınız.

Velî'nin sadece çıtır simidi değil meşhur olan simide kattığı farklı lezzetleri.
Her daim tertemiz ve pırıl pırıl olan o tezgahta, simide zeytin ezmesinden, nutellaya kadar oldukça geniş bir yelpazede lezzet katıyor. Benim favorim her simitçide bulamayacağınız eski kaşar...
Veli'nin eski kaşarının tadı gerçekten o kadar güzel ki, benim gibi çok beğenirseniz kilo hesabı ile de satın alabilirsiniz.

Yolunuz Bağdat Caddesi'nden geçiyorsa ve canınız simit çekerse Veli'nin farklı tatlarla lezzetlendirilmiş çıtır simitlerini tatmak için Şaşkınbakkal'a kadar yürümenizi tavsiye ediyorum. Simitçi Veli'de simitin yanı sıra çay, su ve meşrubat çeşitlerini de bulabilirsiniz.

Günün hangi saatinde olursa olsun Veli'nin eski kaşar ve zeytin ezmeli çıtır simiti ile çayının tadına doyum olmuyor.

 
Toplam blog
: 28
: 3696
Kayıt tarihi
: 22.07.10
 
 

Ben kendisini hiçbir zaman bir gurme olarak görmeyen ama yemesini, içmesini, gezmesini ve keşfetmesi..