Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Temmuz '13

 
Kategori
TV Programları
 

Çağatay Ulusoy- Serenay Sarıkaya/ Sonunda geliyor!

Çağatay Ulusoy- Serenay Sarıkaya/ Sonunda geliyor!
 

Çağatay Ulusoy’un hayranlarının gün saydığını biliyorum, Ece Er imzası ile yazdığım her yazıda aynı sızlanma ile dertleştiler benimle. Çağatay Ulusoy ile tanışmak için can atan, kestiği parmağının derdine düşen, aldığı nefesi sayan çıtır fanların sabrı taşmadan, ama azıcık mızmızlanarak geri sayım yaptığını adım gibi biliyorum.

Eh, artık başlasın dizi!

Çağatay Ulusoy’un adının yanında aslında görmek istedikleri isim Hazal Kaya iken Serenay Sarıkaya’ya da ‘’Tamam, bu da olur. Yeter ki olsun!’’demekten kendini alamayan hayranlar gerçekten büyük sabır örneği gösteriyorlar. Hepsini tek tek tebrik ediyorum.

Aslında Serenay Sarıkaya oldukça tecrübeli bir oyuncu. 2008 yılında henüz 16 yaşındayken  ‘’ Plajda’’ adlı sinema filminde büyük bir tesadüf eseri rol almış. Aynı yıl  ‘’Peri Masalı’’ ve ‘’Limon Ağacı’’ dizilerinde başrol oynamış. Ama iki dizisi de yayından kaldırılmış ve Serenay Sarıkaya için talihsizlik olarak da nitelendirilmişti.

‘’Adanalı’’ dizisiyle daha büyük kitlelerin de dikkatini çekmeyi başarmıştı. Miss Turkey'de 2. olmasıyla birlikte şansı açılan Serenay Sarıkaya, büyük çıkışını ‘’Lale Devri’’ dizisinde Yeşim karakteriyle gerçekleştirmişti.

Serenay Sarıkaya,  Ay Yapım'ın yapımcılığını yaptığı, senaryosunu Melek Gençoğlu ve Ece Yörenç'in yazdığı ve Eylül ayında televizyonda yayınlanmaya başlayacak yeni dizisine uzun zamandır hazırlanmaktaydı. Yeni dizide oyuncuya Çağatay Ulusoy’un eşlik ediyor olması da ayrıca bir şans sayılmalı.

Çağatay Ulusoy’un kariyer startı 2010 yılında Best Model of Turkey ile oldu. Yarışma sonucunda birincilik alması ile gözlerin yakışıklı ve karizma sahibi Çağatay Ulusoy’a dönmesine, hatta kilitlenmesine sebep oldu. Artık gönlüne bir ateş gibi düşen oyunculuk kariyeri için çalışmalarına hız vermeliydi. Usta isimlerden oyunculuk dersleri almaya başladı.
İlk rolü Show TV'de 2011'de yayınlanmaya başlanmış olan ‘’Adını Feriha Koydum’’ dizisi ile kısa sürede gönüllerin başköşesine taht kurdu. Hazal Kaya ile Çağatay Ulusoy’un uyumlu partnerlikleri masalsı diziyi baş tacı ettirdi. Hala gözlerde ve gönüllerde aynı tahtı birlikte paylaştıklarını da göz ardı edemeyiz. Sonrası aslında hepimizin bildiği ve benim de yazılarıma konu olan bazı talihsizliklerle bitti.

2012 Şubat ayında Ay yapım ile mukavele yapan Çağatay Ulusoy, uzun zamandır üzerinde çalışılan projede de  Serenay Sarıkaya’nın partneri olmayı da kabul etmiş oldu. Hazırlanan dizi Amerika yapımı The O.C'nin yerli versiyonu olacak.

Bilindiği üzere The O.C dizisi 2003-2007 yılları arasında yayınlanan bir ABD yapımı.  92 bölüm ve 4 sezon sürmüş bir yapım. Orange Country'de zenginlik içinde yetişen gençler ve onların ailelerinin yaşamları konu alınmış yani tipik Amerikan dizisi.  50'den fazla ülkede yayınlanmış ve müzikleriyle 6 adet albüm çıkartarak ayrı bir başarıya imza atmış olan diziyi her halde Türkleştirilerek seyredeceğiz.

Amerika ve Avrupa'nın önde gelen ve bilinen dizilerinden biri olmasına rağmen bize biraz ters gelen ilişkilerle motiflendirilmiş bir yapım. Ay Yapım ve senaryo kraliçeleri Ece Yörenç ve Melek Gençoğlu tarafından projelendirilendizinin yerli versiyonunu yapmak için bir süredir kollar sıvanmıştı. Senaristlerin başarılı üslubu ile ülkemize ters gelen motiflerin bambaşka motiflendirileceği gerçeğini de unutmamak lazım.

Artık geri sayım tamamlanmakta olduğundan da oyuncu kadrosundan bir kaç isim daha belli oldu ve cast tamamlanıyor.  Kadroyu sektörün idealı isimlerinden seçmeleri de dikkatten kaçmıyor. Ezel ve Al Yazmalım'dan tanıdığımız Barış Falay ve Kuzey Güney'in Simay'ı Hazar Ergüçlü de diziye dahil olan isimler oldu.

Senarist Ece Yörenç dizinin başrollerini ve yeni isimlerini twitter adresinden doğruladı ve çekimlerin 2 Ağustos'ta başlayacağını duyurmayı da ihmal etmedi. Ağustos 15'e kadar kadronun resmen açıklanacağını ve dizinin Eylül sonunda ekranlarda arz-ı endam edeceğini de bildireyim. 2 Ağustosta büyük olasılıkla fragmanlar çekilecek ki Cast 15 Ağustosta açıklanıyor. Aslında sağır Sultan bile duydu ama belki duymayan kalmıştır.

Konusunu nasıl bize uyarlarlar bilmiyorum, ama senaryo ehil ellerde olduğu için bence tam kadro da belli olunca sezonun idealı dizilerinden biri olacaktır.

Ay Yapım dizisi olan 20 Dakika'nın yönetmenliğini yürüten ve bu yıl Antalya Televizyon Ödülleri'nde En İyi Yönetmen dalında aday olan Ali Bilgin ise dizinin yönetmeni olacak. Bu da dizinin görsellerinin ne kadar iyi ekrana geleceğine bir örnek olmuştur sanırım.
Dizinin  adı "Aşk Hikayesi"ydi ve adını ilginç bir şekilde de rakiplere kaptırdı. O yüzden adını hala düşünüyorlarmış ama ben diziye gene de "Aşk Hikayesi" diyorum. ‘’Aşk Hikayesi’’ nin;  Eylül ayında, Star TV ekranlarında, başarılı yapım şirketi imzası eşliğinde, taçsız senaryo kraliçelerinin kaleminden, usta oyuncu kadrosu, ödüllü yönetmenin gözünden görücüye çıkmasına az kaldı. Meraklılara da sanırım sabır dilemeyi unutmayalım derim. Ama beklediğimize değecek yapımlardan biri olacağı da kesin gibi görünüyor. Umarım ters köşeye düşmeyiz.

Hayatta ters köşeye düşmeden yaşamak dileği ile…

www.televizyongazetesi.com

https://www.facebook.com/pages/Ece-Er-%C4%B0le-Ba%C5%9Fb 

 

 



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 781
: 3899
Kayıt tarihi
: 23.09.12
 
 

16- 06- İstanbul'da doğdum. Tatbiki Güzel Sanatlar Tekstil Ana sanat dalı Moda tasarımı bölümünde..