Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Temmuz '13

 
Kategori
TV Programları
 

Bir Aşk Hikayesi’ de Gönül Karanlı düğümü çözebilecek mi?

Bir Aşk Hikayesi’ de Gönül Karanlı düğümü çözebilecek mi?
 

Nikah Tolga ile mi? Yoksa Korkut ile mi?


Fox tv. de Bir Aşk Hikayesi Arap saçına döndü. Düğüm üstüne düğüm atıldı. Ama nafile… Bu düğümleri çözmek gittikçe zorlaşıyor. Ceylan’ ın Tolga ile nişan yüzüklerini takması inanılır gibi değildi. Korkut’ un dediği gibi, Ceylan hakikaten Taş Kafaymış.

Bu kadar Arabesk bir konu eski Türk Filmlerinde olurdu. Ama Güney Kore dizi orijinalinde de varmış ki, günümüz de dizide de, biz de uyguladılar.

Geçtiğimiz bölümlerde Korkut hastalığını Ceylan üzülmesin diye söylememişti. Ceylan ile konuşurken burnu kanadı, Ceylan görmemesi için sırtını döndü ve gitti. Ceylan terk edildiğini zannetti. Tolga’ ın babasının sahildeki otelinde garsonluk yapmaya başladı. 15 gün sonra Korkut otele gelir ve Ceylan ile konuşsa da aralarındaki kırgınlık çözülmez. Eda da otele gelir, Ceylan’ ı Tolga ile nişanlanması için ikna etmeye çalışır. Amacı Korkut’ u tek başına sahip olmaktır. Ceylan Eda’ ın Korkut’u sahilde öperken görmesi, işi çığırından çıkartır.

Gönül Hanım geçmişteki terk ettiği çocuklarını bulmak için dedektiflerle çalışmaya devam eder. Ama adım adım yaklaştığını zan etse de, düğümü korkut’ un çözeceğini bilmektedir. Bu nedenle Korkut’ u rahat bırakmaz.

Tolga Ceylan’ a nişanlanmayı kabul ettirir. Çılgına dönen Korkut, Ceylan’ ı bir tekneye bindir ve denizin ortasında saatlerce tutar. Amacı istemediği bir evliliği engellemektir. Ceylan inadından vazgeçmez. Konuşmaz, yemez, içmez.  Sonunda, aralarında anlaşırlar, Ceylan nişanlanmayacağı sözünü verir. Sahile dönerken Korkut dümende düşüp bayılır. Gene burnu kanar, Ceylan numara yaptığını zanneder, kanı görmez. Eve dönerler.

Evde herkes çılgın gibidir. Ceylan’ ın annesi, Gönül Hanım nişan olmaması için büyük çaba gösterirler. Ceylan Korkut’ a sırılsıklam aşkına rağmen inat uğruna, Tolga ile nişanlanmayı kabul eder.

Aslı Emine’ in evinde kalmaya devam eder. Bana göre çok saçma, Korkut istemiyor, Emine istemiyor, o arsızca kalıyor. Bu ara ortaya Emine’ in eski kocası, Umut’un babası ortaya çıkar. Korkut’a yalvarır, oğlunu babasız büyütmek istemiyorum dese de amacı ve niyeti kötü.

Baba Tahsin Bey, kızının yaptıklarından son derce rahatsızdır. Toga ile nişanlanmasını istemektedir. “Fikir değiştirirsen, evladım demem, yakarım canını” der. Ceylan ikilem içindedir. Toga boş durmaz internette nişanlandığı haberini yayınlatır. Bunu gören Korkut çılgına döner, Ceylan’ ın kapısına dayanır. Ceylan inadını devam ettir. Korkut Gönül Hanıma baskı yapar ya bu nişanı yaptırmayacaksın, yoksa oğlunun kim olduğunu söylemem der. Gönül Hanım Tolga’ ı vazgeçiremez. Babasından yardım ister, o da oğlumu yeni kavuşmuşken yapamam der. Havuz başı aileler arası bir nişan yapılır. Gönül Hanım, Tahsin bey sıkıntıdan terk eder ve yüzükleri Tolga’ ın babası tek başına takar.

Gönül Hanım, Korkut’ un evine gider. Korkut’ a yalvarır. “Ben çocuğumu terk etmedim, öldü dediler, yıllardır mezarda bildim. Şimdi yaşadığını biliyorum” der. Korkut, Gönül Hanımın doğru söylediğini görür, annenin gözyaşları karşısında, o da gözyaşlarını tutamaz. Ana oğul olduklarını bilmeden yüz yüze bakışlar ve burada bölüm sona erer.

Önümüzdeki bölümlerde bu düğüm nasıl çözülecek, Gönül Hanım Korkut’un oğlu olduğunu söyleyecek mi? Eda’ ın Ceylan’ a attığı mesajda anlatması gereken gerçekler nedir? Ceylan bu nişanın arkasından düğünü getirecek mi? Hep beraber seyredip öğreneceğiz.

Bir aşk ve drama dizisi olan “Bir Aşk Hikayesi” hala sezon finali mi, Final mi ya da yeni sezonda devam edip etmeyeceği belli değil. Bana göre Gönül Hanım Korkut’ un oğlu olduğunu öğrenmesiyle konu daralacak. Ceylan ile evlensinler ve yeni sezon öncesi final yapıp bitsin. Yeni sezonda gelecek süper yeni dizilerle, reyting mücadelesi yapması zor. İşi tadında bırakmak lazım. Karar verecek olan yapımcı ve Senaristler ne düşünüyor bilemem. Makbule Kosif, Zehra Güleray, Pınar Uysal ve Funda Çetin’ den oluşan 4 kişilik bir senarist kadrosu var. Herhalde aralarında anlaşıp doğru kararı verirler. Burada Zühal Olcay’ ı (Gönül Karanlı) başarılı bulduğumu söylemeden geçemeyeceğim. Seçkin Özdemir (Korkut Ali)  ve Damla Sönmez (Ceylan) oldukça başarılı buluyorum.

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blok: milliyet.com.tr/cansever

 

 

 
Toplam blog
: 2032
: 2969
Kayıt tarihi
: 18.06.12
 
 

Emekliyim. Doğayı, Sabahın erken saatlerinde doğada yürümeyi, Hayvanları, bilhassa köpekleri çok se..