Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Mart '18

 
Kategori
TV Programları
 

Çağatay Ulusoy'a Bir Darbe de RTÜK'ten mi Geliyor!

Çağatay Ulusoy'a Bir Darbe de RTÜK'ten mi Geliyor!
 

Bildiği gibi Çağatay Ulusoy'un başrolü oynadığı "The Protector" (Koruyucu) dizisinin ilk bölüm çekimleri bu ay başında başlamış ve çekimleri devam ediyor. Bu dizi internet üzerinden yayınlanacak ve ülkemizde Netflix'e üye olan izleyiciler seyredebileceklerdir.

İnternete Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), denetimi getiren tasarı önceki gün Meclis'te kabul edilerek yasalaştı. İnternet üzerinden yapılan yayınlara RTÜK denetimi geldi. Meclis’te görüşmeleri süren torba tasarının önceki gece (21.03.2018 22.58) kabul edilen buna ilişkin düzenlemesine göre, radyo, televizyon ve isteğe bağlı yayın hizmetlerini sadece internet ortamından sunmak isteyen medya hizmet sağlayıcıları RTÜK’ten yayın lisansı, bu yayınları internet ortamından iletmek isteyen platform işletmecileri de yine RTÜK’ten yayın iletim yetkisi alacak.

Netflix ve YouTube yasaklanabilir: RTÜK sansürü neler getiriyor?

Bu haberle ilgili basında ve internet sitelerinde yer alıyor.

2 gün önce - Televizyon ve gazetelerin ardından internete de sansür geldi. İnternet üzerinden yayın yapan kurum ve kuruluşlar, artık RTÜK'ten lisans almak zorunda olacak. Bununla da sınırlı değil düzenleme. RTÜK ayrıca bu yayınları denetleyecek ve istediği gibi kapatma, karartma ve yayın durdurma cezası verebilecek.

İnternete RTÜK denetimine gelen başlıca eleştiri, sansüre neden olacağı ve medya özgürlüğünü kısıtlayacağı yönünde...  Bu, internet üzerinden yayın yapan Netflix, BluTV ve Puhu gibi yerli-yabancı platformlaron da televizyon kanalları gibi RTÜK tarafından denetlenmesi anlamına gelecekti.

Bu haber üzerine Netflix Türkiye'yi yayın kapsamından çıkardığı dedi-koduları çıktı. Önümüzdeki günlerde Netflix yetkililerinden açıklama gelecektir. Şayet bu haberler gerçekleşirse Çağatay Ulusoy'un Netfix çekimleri ne olacak? Sorusu akla geliyor. Çekimler devam ediyor. Medcezir dizisinde Çağatay Ulusoy ile birlikte oynayan Defna Kayalar da diziye dahil olmuştur.

Netflix Türk dizileri çekilmeyecek ve Netflix'de olmayacaktır. Bu durumda Türk izleyicisi Netflix dizi ve filmlerini izleyemeyecek! Başta yeni ilk bölümü çekilen Çağatay Ulusoy'un 2,8 milyona yakın takipçisi bu yeni dizisi seyrinden mahrum kalacaktır. Çağatay Ulusoy için çok kötü olacaktır.

Bunun üzerine Çağatay Ulusoy ülkemizde film ve dizilerde oynamak yerine Hollywood dizilerini ve filmlerinde oynamayı tercih edecektir. Zaten The Protector dizisinin ilk bölümü yazan ve aynı zamanda Narcos'un da senaristi olan Jason George, Çağatay'ın oyunculuğuna hayran kalmış ve yapımlarında rol vermeyi istemektedir.

Bu Ulusoy için iyi mi olacak, bu bahane ile Dünya'ya ve Hollywood kapılarından tam girmiş olacaktır. Ancak Türk izleyicisi için pek iyi olmayacaktır. Dilerim bu konu yeni bir formül bulunacak ve "Koruyucu" çekimlerini etkilenmesin, Netflix kapılarını Türkiye'ye kapatmasın!

Çağatay Ulusoy sadece ülkemizde değil bilhassa Latin Amerika ülkelerinde inanılmaz derecede seviliyor. Dün akşam Türk ve yabancı sevenleri çoğunlukta olmak üzere TT yaptılar. Binlerce seveni #SeniSeviyoruzÇağatayUlusoy tagı ile Tweet yağmuruna tuttular.

Çağatay Ulusoy'un Instagram da takipçi sayısı 2.733 bin buldu. Bu kadar çok seveni her zaman onun yayında ve arkasında olacaktır.

Umarım Netflix karar alırken, Türkiye kapılarını kapatmaz ve bu kadar çok seveni olan oyuncudan mahrum bırakmaz.

Çağatay Ulusoy ve de sevenleri için hayırlı haber bekliyor ve başarılar diliyoruz.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: @abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Şahsi Blog: balcilar-blog.com

 

*Şahsi Blog sayfamda ve Milliyet Blog’da yayınlanan blog yazıları büyük bir çalışmanın ürünü olup, izinsiz ya da kaynak göstermeden alıntı yapılamaz. Aksi halde kanuni işlem yapılır.

 
Toplam blog
: 2032
: 2969
Kayıt tarihi
: 18.06.12
 
 

Emekliyim. Doğayı, Sabahın erken saatlerinde doğada yürümeyi, Hayvanları, bilhassa köpekleri çok se..