Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Temmuz '22

 
Kategori
Edebiyat
 

Çağdaş Alman Edebiyatı

Yeni Klasisizm akımında Stefan George'den Christian Morgenstern'e  Ekspresyonizm akımında Ernst Barlach'tan Carl Sternheim'a Yeni Nesnelcilikte Thomas Mann'danHermann Broch'a kadar pek yazarı irdelemiş, 16. yüzyıldan günümüze ana çizgileri ile anlatmayı başarmıştır Prof. Dr. Gürsel Aytaç. İlk başta üniversite yayını olarak çıkan kitap, daha sonra geniş halk yığınına Kültür Bakanlığı katkısı ile ulaşmıştır. Alman dilinde eserler veren Alman, Avusturyalı, İsviçreli yazarları anlatan bu kitap, Alman edebiyatına ilgi duyan herkesin kaynağı olacak niteliktedir.

 

İlk baskısını 1978 yılında gerçekleştiren Çağdaş Alman Edebiyatı kitabının satışı Gündoğan Yayınları 1994 Yılı 4. basımıdır. Kitap 550 sayfadır.

Gürsel Aytaç Kimdir

Eskişehir 1940 yılı doğumlu olan yazar, Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Alman dili ve Edebiyatı öğrenimi gördü. Prof ünvanını 1975 yılında alan yazar, Köln ve Marburg şehirlerinde DAAD ve Humbold Stiftung burslusu olarak araştırmalarda bulundu. Uluslararası Germanistler Birliği Yönetim Kuurlu üyesi olarak Tokyo, Basel, Göttingen kongrelerinde bildiriler okudu. 

Kaynak; https://www.eskikitap.site/2021/07/cagdas-alman-edebiyat-eski-kitap-gursel.html

 

 
Toplam blog
: 10
: 66
Kayıt tarihi
: 28.01.15
 
 

Web tasarımcıyım. Bununa birlikte forum sitelerine yazı yazmak benim için ayrı bir meşgale. Çok s..