Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Aralık '16

 
Kategori
Futbol
 

Çakır Efe'yi yenememek

46 şehit verdiğimiz haftanın son maçında 10 maçtır yenilmeyen Fenerbahçe ile 5 maçtır kaybetmeyen Antalyaspor karşı karşıya geldi. Maça şehit polislerimizin meslektaşının para atışı ile başlandı. Keşke maçıda bu polis arkadaşımız yönetseydi. Hiç değilse bu hataları yaptıktan sonra adamın işi değil bu yine de iyi yönetti derdik. Sözde dünya liderinin yönettiği ülkeden de  Türkiye'nin sözde en iyi hakemi olduğunu iddia ettiğimiz Çakır Efe maalesef yine Fenerbahçe düşmanlığını alenen gösterdi. 2 gün önce Beşiktaş-Bursaspor maçında  Marcello'nun maç 0-0 iken kaleci Harun'un ayağına kasti basmasına kırmızı kartı çıkaramayan Bülent Yıldırım ne güzel de 1 penaltı uydurdu. Gökhan'ın pozisyonun penaltı olmadığını kendi ağzından yaptığı yorumdan net bir şekilde anlayabilirsiniz.

Cüneyt Çakır kariyerine  Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde Gökhan Gönül'ün üzerine gelen topa eğildiği için vakit geçirmeye yönelik hareket olarak ikinci sarıdan atarak başladı. Bu kadar ucuz karar vererek nasıl bir hakem olduğunu bize gösterdi ancak o gün Türkiye’de Fenerbahçeli bir oyuncuyu bu kadar basit attığı için kahraman ilan edildi.

12 Mayıs 2012'de oynanan Play-Off'un son maçında şampiyonu belirleyen kararlarıyla artık ustalık dönemine geçtiğini gösterdi. Kadıköy’ü karanlığa sürükleyen o senaryonun baş rolünü yine Cüneyt Çakır kaptı. Muslera’nın önüne bıraktığı topu Semih akıl dolu bir fırsatçılıkla golle tamamlayınca golü iptal etti ve 3 Temmuz sürecinin Fenerbahçelilere en büyük darbesini indirdi.

Cüneyt Çakır pazartesi akşamı oynanan maçta da başrolü kapmayı bildi. Chico'nun ceza sahasının hemen dışında Sow'un önünde kalacak topa elle yaptığı müdaheleyi 5 metre mesafeden göremeyen Cüneyt Çakır hadi çaprazda kaldı ama en fazla 10 metre mesafedki yardımcısının önü o kadar açıktı ki görememsi için kör olması gerekir.  Herkesin yani G.saray ve Beşiktaşlıların Antalyasporun verilmeyen penaltısını neden konuşmuyorsunuz dedikleri pozisyonda da M'billa'nın faulden önce ofsaytta olduğunu malesef görmek yine tecrübeli Fenerbahçe düşmanı diğer yan hekeme nasip olmadı. Aynı yan hakem yine Antalyasporlu Zeki'nin kendi vurduğu top kendi eline çarptığında haysiyetsizce Alper'in elle oynadığını iddia ederek Cüneyt Çakır'ın F.Bahçe aleyhine elle oynama vermesine de müdahele etmeyerek görev adamı olduğunu ispatladı. Hızlı gelişecek bir Fenerbahçe atağını keserek maçın seyrine etki ederek büyük bir hataya daha imza atan Cüneyt Çakır Efe ikinci yarıda Sow'un altı pas çizgisinde tam topa vuracağı sırada Diego'nun hem ayağına müdahelesine hem de eliyle omzundan çekmesine devam diyerek  penaltıyı es geçerken Diego'nun 2. sarıdan atılmasını da atladı. Bu arada Lig TV'nin tarafsız(?) yorumcuları da bu pozisyonda Diego'nun ayakla müdahalesine temiz diyerek ne kadar tarafsız olduklarını gösterdiler. Ama pozisyonları siyah-beyaz TV'den değilde renkli bir ekrandan seyretseler Diego'nun Sow'un önündeki topa dokunmadan önce dizi ile Sow'un yerdeki ayağına müdahelesini görebilirlerdi. Alper-Zeki mücadelesinde de net bir çekmeyi görmezden gelen Çakır Efe kariyerine yeni bir Fenerbahçe galibiyeti ekleyerek Fenerbahçe maçlarındaki üstünlüğü devam ettirdi. Sow'un 80. dakiikadaki röveşata golü için çok şey söyleniyor. Ama futbolda oynamayı isteyen tarafa prim tanınması gerekirken maalesef üzerinizdeki forma sarı-lacivert olunca hakem de Çakır efe olursa böyle güzel bir gol güme gidiyor. Bu pozisyonda Sow rakibini görmüyor ve ondan önce topa vuruyor. Rakibi ise daha sonra Sow'un ayağına kafa ile hafif bir şekilde dokunuyor.

Bu arada elbette Antalaspor'un bu maçtaki mücadele gücünü lekelemek istemiyorum. Antalyaspor maçı daha fazla isteyen taraftı ve kazandı. Fenerbahçe bu maçta çok şey beklediği Lens kötü gününde olunca istediği oyunu ortaya koyamadı. RVP'nin olmayışı da ileride organize atakların gelişmesini engelledi. İlk yarıdaki tutuk futbola rağmen 2. yarıda çok daha iyi oynayan taraf Fenerbahçe olmasına rağmen Cüneyt Çakır Efe'yi yenmeyi başaramadı.

 
Toplam blog
: 227
: 240
Kayıt tarihi
: 01.02.09
 
 

1972 Antalya doğumluyum. Elektronik Teknikeri olarak bir tekstil fabrikasında çalışıyorum. Evli v..