Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Eylül '08

 
Kategori
İş Yaşamı - Kariyer
 

Çalışmak

Merhaba,

Evrendeki tüm canlılar aynı kaderi paylaşır. Doğmak, büyümek, üremek ve ölmek. Biz insanlar buna bir eylem daha ekliyoruz ki hayatın en önemli noktası... Çalışmak.

Hepimiz farklı farklı işlerde çalışıyoruz. Hem daha iyi yaşamak, hem insanlara faydalı olmak için. Bazı insanların sağladığı faydaysa onlar öldükten sonra da devam ediyor. Edison, Mimar Sinan, Leonardo da Vinci...

Çalışmak hem mutluluk hem de zenginliktir. Çalışma karşılığında belli bir ücret alırken, kariyer yapabiliriz de...

Babam ne iş yaparsan yap en iyisini yap, pazardaki patlıcan dahi olsan en iyi ve en parlağı olmalısın derdi. Buna da elimden geldiğince uymaya çalışsam da herkes gibi benim de ciddi hatalarım olmadı değil...

Yaşayarak öğrenmek aslında en pahalı öğrenme şekli. Bizler hata yapmadan başarılı bir çalışma hayatı yaşayabilmek için hem çok okumalı hem de yaşanmış tecrübelerden kendimize uyan dersler çıkarmalıyız. Bütün dünyada insan davranışı aynı. Bakın Amerika'daki krize ve sonrasında alınan önlemlere, 2001 de bizde alınanlarla aynı.

Amerika'dakiler zarar etmek için bu finansal işlemleri yapmadılar ama sonuç ortada. Koskoca Lehman Brothers batmış, ben batmışım çok mu dememeliyiz. Her şekilde riskimizi kendi ölçümüze göre almalıyız. Bugünlerde, böyle düşünmekten başka çaremiz yok.

Çalışırken yaşlanacağımızı da unutmadan... Geleceği de düşünerek, çocuklarımızın geleceğini de düşünerek... Bugün yirmilerdeyim daha vakit var demeyin, inanın bana zaman çok hızlı geçiyor. Bunu da en iyi yakınlarınızın veya kendi çoçuklarınızın büyümeleriyle görmek mümkün.

Selamlar

gökalpini

 
Toplam blog
: 41
: 1131
Kayıt tarihi
: 24.08.08
 
 

Makina mühendisiyim ve 1988 yılından beri İ.M.K.B.de bazen pofesyonel bazen amatör olarak igileniyor..