- Kategori
- Aşk - Evlilik
Çalışmayan Kadın tüketici!

alıntıdır
Kadınlar zaten hep haklı! Tabii yine haklı çıkacak bir şey buldun! Senin işlerin bitmez zaten! Allah aşkına ne yapıyorsun ki bütün gün? Vs..vs…
Bazı bayanlara çok tanıdık gelir bu yazdıklarım. Bazı diyorum çünkü tüm beyleri bu genellemeye sokmak haksızlık olur. Çok daha duyarlı, takdir etmeyi bilen, değer vermeyi seven insanlar olduğuna eminim. Hep diyorum ya hayat sandığımız kadar da zor değil!
Ancak ne var ki bazı bayanlarda gözlemlediğim tablo hiç değişmiyor. Sürekli muhalefet olan bir partner ne kadar yıpratıcı olur düşünmesi bile sıkıntılı.
Neden insan hayat arkadaşına bunu yapar? Ya da neden insan hayatı güzelleştirmek mümkünken zora koşmayı tercih eder?
Anlaması güç…
Geçtiğimiz haftalarda sevdiğim bir yakınımla kahve sohbetinde buluştuk. “Zaten ben çalışırsam önemliyim” dedi. Üzüldüm!
Çalışmayan bayana olan bakış açısı çalışan biri olduğum halde beni rahatsız etti. Önce bayanın çalışmasına itiraz eden beyler, bir süre sonra sorumlulukların altından kalkamayınca sanki başından beri çalışmaya pozitif bakıyormuş gibi çalışmayan bayanı yeriyor.
Başta kısıtlamalarla karar verme özgürlüğü elinden alınan bayan bir süre sonra sadece tüketici olarak görülüyor. Yazık!
Doğuran, pişiren, temizleyen, sökükleri diken, hayatımızda bir çok yırtığı yamalayan anneler bazen vasıfsız statüsüne girebiliyor. Neden? Çünkü sorumluluk almaktan hoşlanmayan beyler daha önceleri çalıştırmadıkları kadına para vermekten, yemek yedikten sonra bir eline sağlık bile demekten imtina ediyor.
Evde ki kadını konuşmaya değer görmüyor. O bütün gün evde, ne anlatabilir ki? Gerçek hayat dışarıda mantığıyla yaklaşıyor. Bu yüzdendir ki nice evlilik uzun zaman geçiremeden, paylaşamadan son buluyor.
Kadın – erkek eşitliği vs. bir çok tartışma öne sürülüyor.
“eşitiz dediniz ya! Hadi çalışın o zaman” deniliyor. Eşitlikten kasıt sadece kadının çalışması alanında mı akla geliyor?
Adet yerini bulsun diye evlenmeden önce neden “alınacak sorumlulukların hakkından gelebilir miyim ?” diye düşünülmüyor? Kaldı ki bir bayan çalışsa bile ona bel bağlamadan bir yaşantı düzenlemek neden bazı beylere bu kadar zor geliyor?
Unutmayın ki her hakaret ettiğiniz kadın da görmeniz gereken yüz ANNENİZ!
Her aşağılayıp eziyet ettiğiniz, dalga geçtiğiniz kadında ki yüz KIZ KARDEŞİNİZ!
Ve her güç denemesiyle kaba kuvvet uyguladığınız kadın kendi ACİZLİĞİNİZ!