- Kategori
- Yemek - Mutfak
Çam fıstıklı un helvası

Hanım günleri, düğün ve taziye evlerinin gözdesi un helvasını evinizde un, şeker ve yağ olduğu zaman canınızın istediği her an yapabilirsiniz. Un helvasını yaparken lezzetine daha çok lezzet katmak için çam fıstığı kullanmayı denemelisiniz. Tadı damağınızda kalacak un helvasının tarifini uygularken alüminyum tava kullanmanızı tavsiye ederim nedense alüminyum tavada yapılan helva daha lezzetli oluyor.
Malzemeler:
Bardak ölçüleri çok büyük bardak olmayacak ve orta boy su bardağı kullanılacaktır.
3 su bardağı un
1 çay bardağı çam fıstığı
1 su bardağı sıvı yağı
1 çorba kaşığı tereyağı
Şerbeti için:
1, 5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
Yapılışı:
Önce helvanın şerbeti yapılır bunun için 2 su bardağı su içinde, 1,5 su bardağı toz şeker eritilerek kaynatılır ve şerbet soğumaya bırakılır.
Geniş bir tavanın içinde sıvıyağ ve tuzsuz tereyağı eritilir ve çam fıstıkları çevrilerek renkleri kahverengiye dönene kadar kavrulur. 3 su bardağı unun hepsi aynı anda tavaya konur ve tahta spatula ile sürekli karıştırılarak kavrulma işlemi yapılır. Unu kavururken çam fıstıklarını kırmadan kavurmaya dikkat etmeliyiz ki görüntü nahoş olmasın.
Ocağı kapattıktan sonra iyice kavrulan unumuza ılık şerbeti yavaşça dökerek hepsini una yediririz bunun için de bir müddet karıştırma işlemine devam ederiz ve helvamızı herhangi bir kek kalıbına veya borcam kaba dökerek şekillendiririz.
Un helvasını ceviz, tarçın veya yanında yaz meyveleri ile tüketebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Değerli okuyucular, teknik nedenlerden dolayı görsel yollanamamıştır. Affınıza sığınarak aynı tarifi görseliyle beraber tekrar yollayacağım.