Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Mart '07

 
Kategori
Kent Yaşamı
 

Can gözüyle - 6

Kabus !!! Bayram tatiliyle yıllık iznimi birleştirip kendi kentime gittim; Antalya’ ya… " Orada Artvin’in dinginliğini özledim.’’ desem yine fantezi gibi gelecek, ama öyle oldu.

Artvinlilerin güzelliklerini anlatmayacağım bu kez. Konumuz Artvin yolculukları…

Normalde 24 saat sürmeliymiş; 28, 5 saat sürdü otobüs yolculuğum. Hopa’dan Antalya’ya tek otobüs… Aktarmasız…

İlkinde uçakla gelmiştim, ama o da toplam 24 saat sürmüştü… Nasıl mı? Antalya-Ankara uçağıyla gelirsiniz, Erzurum’ a gidecek uçağı Esenboğa Hava Alanı’ nda 6 saat beklersiniz, Ankara-Erzurum uçağıyla devam eden yolculuğun sonunda Erzurum’ dan Artvin’ e gelen son küçük otoyu kaçırmış olursunuz, Erzurum’ da yatar, sabahın ilk arabasını kaçırmazsanız, tam 24 saat sonra Artvin Otogarı’ nda inersiniz. Bir de, yeme-içme-yatma bedeli bir yana, toplam 225 YTL harcarsınız… Eh, 60 YTL olunca otobüs yolculuğu yeğlenir elbette.

28.5 saat yolculuk…

Adamlar şehirlerarası, tarifesi olan, konaklayacağı yerleri belli, akıllı uslu, lüks mü lüks firma görünümünde şirkete mensuplar, ama köy taşımacılığından da beter, hiçbir kurala bağlı olmaksızın, tanıdığı lokanta, büfe, benzin istasyonu, fırıncı… kim varsa, onun ticarethanesi önünde süresi belli olmaksızın konaklayıp, yolcularına para harcatma umuduyla, yolculuk değil avare gezintisi yaptırıyorlar…

Aman haaa! Böyle bir şeyle karşılaşınca ‘’ Ne oluyor? ‘’ falan demeyin, ‘’ Hızlı gidene binseydin! ’’ diye fırça da yersiniz.

Böyle şey olmaz!

Böyle bir şey olmaz işte!

Antalya-Gürcistan arası tek ulaşım yolu buysa, şu fakir kente üç-beş kuruş girecek, insanların yüzü gülecek, ‘’ buralara da birileri geliyor ‘’ denecek, buralardan göçüp gidilmeyecekse biraz özenli olunmalı taşımacılıkta. Biraz saygılı olunmalı. Upuzun yolculuk bir de gerilim yüklenerek daha uzun duyumsatılmamalı.

Kötü yolculuk yörenin güzelliklerine çirkin, kara bir perde gibi iniyor. Birileri bir şeyler yapmalı!

Artvin’ de yaşayan Artvinliler!

Bu yazının üstüne gülümsenmez biliyorum, ama parmaklarınızla çekiştirin yanaklarınızı, dudaklarınız gülümsesin, içinizde gülümsemeler çoğalsın.

14 Kasım 2006, Artvin

 
Toplam blog
: 237
: 361
Kayıt tarihi
: 22.11.06
 
 

1949 Antalya doğumlu, ANSAN üyesi Orman Yüksek Mühendisi, ressam ve öykü yazarıyım. KAKTÜS MEDYA ..