Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Mart '19

 
Kategori
Tarih
 

Çanakkale Zaferi'nin 104. Yılı

ÇANAKKALE ZAFERİ’NİN 104.YILINDA
ŞEHİTLERİMİZİ  SAYGIYLA  ARIYORUZ

Çanakkale Zaferi’nin 104.Yılını bütün yurtta ve yurtdışı elçiliklerimizde saygıyla ve sevgiyle kutlamanın gururunu milletçe birlikte yaşıyoruz. Şehitlerimizi, gazilerimizi saygıyla ve rahmetle anıyoruz. Çanakkale savaşları sırasında 253 bin askerimiz şehit oldu. Aradan koca bir asır geçti. Yedi düvele karşı bin bir fedakârlıkla kahramanca savaşan ve  “Çanakkale Geçilmez “ diyerek destanlaştıran şehit ve gazilerimizi anmak milli bir görevdir.

Türk askeri Çanakkale’de ilk defa en modern araçların (uçak, denizaltı, telsiz, telefon ve zırhlı savaş gemileri gibi) bir arada ve mukayese edilemeyecek derecede kendisinden kat kat üstün sayıda olmak üzerde kullandığı bir savaştan galip çıkmıştı. Onun için“ Çanakkale Geçilmez“ diye bütün cihana bir ders vermişlerdi.

Çanakkale Savaşlarında kahraman Türk ordusunun bu büyük zaferini gören yabancı bir komutan Winston Churchill aynen şöyle diyordu: “
“Anlamıyor musunuz?
Biz Çanakkale’de Türklerle değil, Allah ile savaştık!”…
Tabii ki yenildik!...


Amiral Lord  Fisher ise   şöyle   noktalıyordu:”
“Allah  kahretsin şu Çanakkale’yi!.. Hepimizin mezarı olacak orası!...
“(Çanakkale Karma Kolordu İngiliz Komutanı) – ( 1 )


Bir başka İnginiz Komutanı General William Birdword Türk askerlerinin kahramanlığını şu sözlerle ifade ediyordu:

“  Türk askeri kadar vatanı için gözünü kırpmadan ölen, savaş anında müthiş cesaret ve fırtınalar yaratan, ateş kesildiği zaman onun kadar iyi yürekli, yumuşak kalpli, düşmanın yaralarını saran, sırtında taşıyarak onu ölümden kurtaran  bir asker yeryüzünde görülmemiştir.

Büyük komutan Gazi Mustafa Kemal ise şunları vurguluyordu:

“ Yalnız size Bombasırtı vakasını anlatmadan geçemeyeceğim. Karşılıklı siperler arasındaki mesafemiz 8 metre, yani ölüm muhakkak. Birinci siperlerdekiler, hiç biri kurtulmamacasına kâmilen düşüyor. İkinciler onların yerine gidiyor. Fakat ne gıpta edilecek bir soğukkanlılık ve Allah’a güvenerek biliyor musunuz? Öleni görüyor,3 dakikaya kadar öleceğini biliyor. Hiç ufak bir korku ve çekinme bile göstermiyor, sarsılmak yok!  Okumak bilenler ellerinde Kur’an- I Kerim, cennete girmeye hazırlanıyorlar.  Bu Türk askerindeki ruh kuvvetini gösteren şayan-ı hayret ve tebrik bir misaldir.Emin olmalısınız ki Çanakkale Muharebesini kazandıran bu yüksek ruhtur.”  (14 Mayıs 1915)  

İşte Çanakkale Savaşları’nı bu duygu ve düşüncelerle kazandık. Bu büyük zaferinin 104. yıldönümünde başta Gazi M. Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle ve saygıyla anıyor. Mekânları cennet olsun diyorum.

  Çanakkale İçinde Aynalı Çarşı / Gezi, Araştırma, İnceleme- Abdülkadir Güler 4. Baskı Söke Cumhuriyet matbaası 2008


Abdülkadir GÜLER
16.03.2019_  SÖKE

-----------------------------------------------------------------------

NOT: Yeni  Zelanda 'da  bir cuma gününde  49  Müslüman kardeşimiz saldırnıya  uğrayıp  ve öldüler. 200'e  yakın    Müslüman kardeşlerimiz yaralandı.  Vefat edenlere Allah'tan  rahmet ve yaralılara  acil şifalar diliyorum. Bu  faşizan  baskıyı  şiddetle lanetliyorum...

 

 
Toplam blog
: 2227
: 832
Kayıt tarihi
: 27.06.09
 
 

1946 Mardin ili, Kızıltepe ilçesi'nin Esenli köyünde doğmuştur. İlk ve ortaokulu Kızıltepe'de bit..