Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Şubat '07

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Canımız sağ olsun

Canımız sağ olsun
 

Zaman bu kadar çabuk geçip gitmesi normal bir şey mi? Önceden de bu kadar hızlı mı geçiyordu zaman?

Hatırlıyorum da önceden zaman geçmek bilmiyordu diye yakınıyorduk.

Şimdi ise; ‘ bu kadar çabuk zaman mı geçer ’ ‘ daha geçen gün hafta başı değil miydi? ’ diye yakınıyoruz.

Bence okulda zaman çok güzel geçip gidiyor. Evde de idare eder. Ama konu dershane olunca hiç zaman geçmek bilmiyor. Sevmediğimden kaynaklanıyor olsa gerek.

Aslında şu dershane denilen saçma yapılar tartışma konusu olabilir. Çünkü bu saçma yapı sadece Türkiye’de öğrencilerin hafta sonlarını büyük bir zevkle geçirmemeleri için kurulmuştur. Asıl saçma yanı da sadece ve sadece Türkiye’de olmasıdır.

Peki, Türkiye’de olup da ne oluyor? Daha fazla mı büyük insanlar çıkıyor? Yani büyük insan derken ODTÜ birincisi değil, Harvard birincisi mi çıkıyor? Anlatmak istediğim diğer ülkelere göre arada değişen şey ne? Yani bizim okullarımızdaki öğretmenler güzel ders veremiyorlar mı? Bence gayet güzel dersimizi veriyorlar bize…

Dershanelerdeki öğretmenler insan değil mi peki? Okuldakiler güzel ders veremiyorlar da sanki dershanedekiler çok mu güzel veriyor?

Asıl saçmalık da burada!

Dershanedeki öğretmenler çok mu zeki insanların arasından seçilip geliyorlar? Buna herkes ‘hayır’ cevabını verebilir herhalde…

Dershanelerin, okullardan tek farkı uyguladıkları sınav sistemidir. Yani okullar ayrı ayrı her dersten iki, üç sınav uygularken; dershaneler OKS denilen iğrenç sınava hazırlayıcı sınavlar uyguluyorlar.

Aslında yetkililer okullarda ayrı ayrı iki-üç tane sınav uygulayacaklarına dershanelerdeki sınav sistemini uygulasalar, bence benim gibi birçok öğrencinin hem hafta sonları güzel geçmiş olur hem de OKS denilen iğrenç sınavı kaldırmalarına bir sebep kalmaz.

Konuyu zamandan açıp yine baş belası sınava getirdim. Çünkü benim bütün zamanım bu sınav!

Okulda zamanım geçiyor ama dershanede niye geçmiyor? Bunu cevabını buldum sanki…

Her öğrenci gibi sekiz yaşımdan bu güne kadar hafta içleri okulda olacağımı aklıma yerleştirdim; bunu değiştirmem imkânsızların içinde olabilir.

Fakat okula giderken hafta sonlarındaki tatili iple çekmek zaten okulun en zevkli tarafı… Hafta sonu olacak da sonunda uyuyabilme hayaliyle yaşıyorsun beş gün boyunca…

Dershane de nereden çıkmış?

Hafta sonun zindan edilmiş, bütün program alt üst olmuş, sabahın ilk ışıklarında korkulu rüyan olan dershaneye doğru yol alıyorsun… Bu iğrenç bir durum…

Bu durumda olan birçok öğrenci benim gibi düşünüyordur. Bundan eminim. Böyle düşünmeyenler de olabilir.

Ne deyelim ki…(kader demekten başka )

Yine de canımız sağ olsun…

 
Toplam blog
: 37
: 967
Kayıt tarihi
: 29.01.07
 
 

Blog yazarlarından Esma Kahraman'ın önerisi üzerine yazılarımı sizlerle paylaşmaya karar verdim. Esm..