Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Şubat '08

 
Kategori
Türk Mutfağı
 

Canınız kıymetli ise;.......

Yemek yemek bir zevk, doyurucu olarak ihtiyaç sa kullanılan malzemeler yemek= mide= yaşamak kadar değerlidir. İnsan yanlızca karnını tok veya doldurmak için yemez. Bu çeşit yemek yemek insan midesine külfettir, onu yormaya yıpratmaya kimin hakkı var. Az sesini çıkaracak olsa; hemen ahlanıp vahlanılır, neden ? zamanı iyi kullanma açısından yenilecek besinlerin veya aparatiflerde arayacağımız en önemli başlangıç temizlik olmalıdır.

Türk Mutfağı, dünya mutfaklarının üstünde olup, yaşarken en değerli hazinemiz olan hayatımızın sigortasıdır. Mideyi heralde demir veya bakır yahut bir takım alaşımlardan ibaret sananlar, yanılırlar. Mide bence gözümüz olarak düşünülürse daha hassasiyetimiz artar. Ben sağlığın mideden geçtiği konusunda ısrarlıyımdır. Size bir hikayeyle bazı şeyleri hatırlatmış olayım. Bir gün fakir delikanlı anasına; karşı konağın kızını bana iste!.. der; kadın sağa sola yani umursamaz da, ama oğul bize vermezler onların hali vakti bizden iyi, olmaz ki der oğul ise; ne olur ki ana bembeyaz lor, bembeyaz lavaş . Büküş büküş etsin yesin doğruda ama herkeste onu yani ekmekle çökeleği (lor) dürüm yapmazki. İşte dürüm yapmaz ya hastada olunur. Bakın o dürüm b vitamini ekmekle yağdan arınmış tamamen kalsiyum deposu çökeleğin birleşimi vücudumuza hazmedilince yararı çoktur.


AYVA DOLMASI

MALZEMELER; 2 i.

750 gr Kuş başı kuzu eti, 4 diş sarımsak

1 yemek kaşığı salça, tozşeker

1 servis kaşığı tereyağı

6-7 küçük soğan, 1 su bardağı su

2 iri ayva (her biri 8’e bölünür ve temizlenir)

1 çay kaşığı tarçın, tuz, karabiber 5 karanfil(dövülmüş)

1 demet maydanoz.

HAZIRLANIŞI:
· Derin tavaya yağ etle konup kavrulur, rengi dönerken, soğanlar doğranmaz), sarımsak (kıyılmış) tarçın, tuz karabiber, karanfil ilavesiyle 2-4 dk pişirilir. Kalın kenarlı tepsiye dökülür.

· Diğer tavaya su salça konarak kaynarken dilimlenmiş ayvalar atılır kaynatılır 20 dk kadar, pişirilir, tepsideki pişmiş harcın üzerine kıyılmış maydanoz ekilir pişmiş ayvalar tek tek alınıp maydanozların üstüne şekilli dizilir üzerlerine şeker tozu serpilir.

Tepsi fırına 180derecede konarak 20dak. pişirilir, sıcak servis edilir.

 
Toplam blog
: 151
: 1010
Kayıt tarihi
: 13.02.08
 
 

Kısaca öğretmen ve öğretenim. Yaşamayı yaşarken öğrenmeyi ilke edinmenin dustur olduğuna inananla..