- Kategori
- Yemek - Mutfak
Çarşı Böreği

çarşı böreği
Malzemeler:
Hamuru Pide hamuru
İçi
Yarım kg küflü peynir (ya da
beyaz peynir)
Yarım demet maydanoz
2 adet kuru soğan (taze soğan da olabilir)
I tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kasığı tuz
2 adet yumurta
Üzeri
250 gr sadeyağ (tereyağı)
Yapılışı:
Peynir, ince doğranmış soğan ve maydanoz, tuz, karabiber veyumurta karıştırılarak börek içi hazırlanır. Hazırlanan iç çarşı fırınına götürülür. Fırında uzunlamasına açılan pide hamurunun orta yerine boylu boyunca iç döşenir. İki uzun kenarı katlanarak için üzeri örtülür. Fırına sürülür, 10 dakika sonra çıkartılır. Üzerine sadeyağ sürülür. Sıcak şekilde ayran ile servis yapılır.