Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Temmuz '21

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Çayır Sinekleri...

                                                                            Çayır Sinekleri...
Çayır sinekleri ((Tipulidae.), İlkbaharda olduğu gibi yaz mevsiminde de göller, akarsu kenarlarındaki çayırlıklar, fundalıklar ile ormanlar gibi nemli ve gölgeli yerlerde ürerler. 
 
Çayır Sineklerini; İri vücutları, uzun bacakları ve hantal uçuşları ile tanırız. Sokucu iğneleri olmadığından kesinlikle sokamaz ve kan ememezler. Ayrıca genç çayır sineklerinin pek azı beslenir. Bu beslenme nektar veya serbest bitki öz sularını emme biçimde gerçekleşir.
 
Çayır Sinekleri bitki zararlısıdır, ve insanlara herhangi bir zarar vermez. Ancak çoğu insan çayır sineklerini sivrisinekler ile karıştırır ve tedirgin olurlar. Çünkü insanları çayırlarda, ormanlarda yoğunlukları ile rahatsız ederler.
 
Çayır sineği ile mücadele etmenin en etkili yolları arasında piknik alanlarında, bahçeli siteler ve çeşitli gıda işletmeleri, restaurantlar, lokantalar ve benzeri yerler ve mekanlarda yerlerdeki çimlerin biçilmesi ve yeşil alanların biyosidal ürünler ve profesyonel ilaçlama firmalarıyla ilaçlama çalışması yapılmalıdır.
 
Etem Sevik, Teşekkür: ÇEVRE HABER'e, “Çayır Sinekleri...” Başlıklı yazıma internet sayfasında yer verdiği için, çok teşekkür ediyorum, efenim..
 
 
Toplam blog
: 643
: 67
Kayıt tarihi
: 20.02.17
 
 

Eğitim Durumu Halkla İlişkiler Yüksek Lisansı İsletme Fakültesi Sosyoloji Bölümü Gazeteci ..