- Kategori
- Beslenme / Diyet
Çekiçli Çikolata Üretimi
Çikolata düşkünlerine selam! Ülkemizdeki neredeyse tüm çikolata üreticileri, ona olan hayranlığımı iyi biliyor. E bilimsel olarak da bilinen bir şey, mutlu ediyor kendisi? Mutluysak da kat kat arttırıyor. Ölçüsünü de biliyorsak her şeyin… Geriye sorun kalmıyor.
Eğer çikolataların dili olsa bana şöyle derdi sanırım: “Ya ne severmişsin sen bizi?”
Bilmiyor ki ben onun hakkında araştırmalar yapmayı, okumayı, makaleler taramayı ve yeni ürünleri keşfetmeyi de seviyorum. “Bu sefer çok farklı bir şey gördüm.” dedikten sonra hep daha farklısını görüyorum, bir önceki cümlem sönük kalıyor. Son gördüğüm çikolata beni mutlu etti, hemen koşa koşa köşeme geldim bunu ilk benden okuyun, öğrenin diye. Bu hafta köşemize konuk olan çikolata:
“ Fındıkkıran temalı- Ahşap Çekiçli Çikolata.” Daha önce bir çikolatanın üstünde ahşap çekiç görmedim ben? Ciddiyim, şaka değil. Ahşap kutunun içindeki çikolatayı yemek için çekiçle pattt diye vuruyorsunuz, çikolata hop dağılıyor ve parçalanıyor tabi. 600 gram net ağırlıkta, glutensiz karşımıza çıkan bu “Fındıkkıran Beyoğlu Çikolatası” geleneksel lezzetlerden vazgeçmeyenler için renkli bir üretim olmuş. Her zaman söylüyorum, bu tarz yenilikçi fikirler insanın gözünü parlatıyor, okuyana “Aa bu neymiş?” veya “Aman noluyor kırılıyorsa, evdeki çekiçle de kırarım ben.” Dedirtebilir. Ben ilk tepkiye gülümser, ikinci tepkiye daha çok gülümserim. Yeter ki sizin böyle üretimlerden haberiniz olsun, sektörü bilin…
“Bu fikir kimin aklına geldi?” sorusunu hep sorarım bu tarz üretimlerle karşılaşınca. Eminim içindeki neşeyi kaybetmeyen ve “Çikolatanın üstüne çekiç koyalım, kırıp yesinler.” Diye fikrini beyan etmekten çekinmemiş. Ne mutlu… Bir ortamda çikolata paylaşımı hiç bu kadar kolay olmamıştı sanırım, bir vuruyorsun pat… işlem tamam!
Sağlıkla Kalın!
Not: “Seni gidi fındıkkıran.”
Gıda Yüksek Mühendisi
Nermin Özge Çağlar