- Kategori
- Yöresel Yemekler
Çelebi köftesi

görsel netten alıntı
Bu köfte hanımların misafir günlerinde ikram edildiği gibi öğle yemeği olarak da yenebilir.
YAPILIŞI:
Kişi adedine göre 1 veya 1,5 bardak bulgur sıcak suda ağzı kapalı olarak bekletilir, iyice şişip suyunu çekince içine 2 veya 2,5 kaşık un, 1 yumurta, isteye bağlı tuz, karabiber, kırmızıbiber, nane, kimyon konur iyice yoğrularak küçük, küçük köfteler yapılır ve tuzlu suda haşlanır. Haşlanan köfterler kevgirle süzülerek servis tabağına alınır. Sosu için: Tavaya 2 kaşık sıvı yağ konur, hafif su ile ezilmiş domates ve acı kırmızıbiber salçası, 4 diş sarımsak rendesi, 1 yemek kaşığı limon suyu konularak karıştırılır hafif ateşte pişirilir, bu karışım köftelerin üstüne dökülür. Üstü maydanozla süslenir. İstenirse salçalı sosu dökmeden üzerine sarımsaklı yoğurt, onun üstüne salçalı sos dökülür. Afiyet olsun.
NAHİDE ÇELEBİ