Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ağustos '08

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

Cem Yılmaz söylemişti!

Cem Yılmaz söylemişti!
 

Cem Yılmaz bir müneccim


Cem Yılmaz söylemişti!

Cem Yılmaz’ın “CMYLMZ’ adlı gösterisinin DVD’sini izleyenler bilir. Hani Telekom Bayilerinde satılanı…

Bir gün Cem Yılmaz, evinde altın kaplama çekirdek yerken televizyondaki Show TV kanalında uçak aldığıyla ilgili bir haber görür. Hemen habere dikkat kesilen Yılmaz, tarifeli bir THY uçağının havaalanından kalkarken görüntüsünün yanında vesikalık bir fotoğrafının konulduğunu fark ederek konuşur:

“Uçak aldığım ne kadar belli değil mi? Uçağı almışım ve ruhsat için altı tane çektirmişim. İşte habercilik bu!”

Geçen gün Show TV’yi izlerken öyle bir haber verildi ki tam da Yılmaz’ın dediği gibi “İşte habercilik bu?” bir haber ekranlara taşındı.

Haber geçtiğimiz günlere damgasını vuran olimpiyatlarla ilgili ama biraz faklı. Efendim, diğer ülkeler olimpiyatlarda altın madalya kazanan sporcularını el üstünde tutarken, Türkiye’deki eski olimpiyat şampiyonlarına mezar verilmiş.

Haberi okuyunca da şaşırıyor insan değil mi? Kızıyor Devlet'e. Bu ne insafsızlık diyor belki de…

Fakat, haberi izlerken adeta şok oluyorsunuz çünkü Devlet, eski şampiyonlara mezar vermiyor. Şampiyonlar Devlet'ten mezar istiyor, artık bizim için en önemlisi bu diyerek. Hem de İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş’tan istiyorlar. Topbaş da daha hayattayken üç olimpiyat şampiyonuna yan yana üç mezar veriyor.

İşte olay bundan ibaret.

Öyle Korcan Karar’ın ballandıra ballandıra anlattığı gibi, bir olay değil. Nerede tarafsız ve yansız haber? Nerede etik kurallar? Yazıklar olsun yazıklar. Bir haber bu kadar mı çarpıtılır ya?

Zaten kendilerine haberci yakıştırması yapan Show TV Haber Bülteni’ne cevabı çoktan Cem Yılmaz verdi:

“İşte habercilik bu?”

Not: Haber bülteninde çalışan bir kişi bile Devlet'in mezar vermediği aksine şampiyonların bunu Devlet'ten isteğini fark edip, "Arkadaşlar biz haberi böyle verirsek yanlış olur" diyemiyor.

 
Toplam blog
: 27
: 890
Kayıt tarihi
: 27.12.07
 
 

İletişim fakültesi mezunuyum. Medya sektöründe çalışmaktayım. Yazı yazmayı seviyorum ..