Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Eylül '08

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

Onlar kahraman değil!

Onlar kahraman değil!
 

Gazetecilerin vurulma anından bir kare


Onlar kahraman değil!

Başkaları için savaşarak hayatını ortaya koyan kişilere kahraman denir. Bir savaşın tam ortasına bile bile vurulmaya gidenlere kahraman denmez. Onlara ya çok safsınız ya da çok şanlısınız denir…

Bana söyler misiniz, dünyanın hangi ülkesinin hangi gazetecileri üzerlerinde ve bulundukları araçlarda ‘basın çalışanı’ olduklarını belirten bir yazı olmadan kelle koltukta savaş bölgesine gider?

Tabii ki Türkiye, tabii ki dünyada eşi ve benzeri bulunmayan arslan pardon aslan televizyoncularımız…

Yaptıkları ölümcül hatayı az kalsın canlarıyla ödeyeceklerdi. Hatta içlerinden biri sol gözünü bile kaybetti. Peki… Bizim şak şakçı medyamız ne yaptı?

Hata yapan, kelle koltukta savaşın ortasına dalan, haberci olduklarını savaşan iki tarafa da göstermeyen, sözüm ona içlerinde savaşa deneyimli bir kameramanın bulunduğu grubu mazlum yaptılar. Onlara yağmur gibi mermiler sıkıldı ya, çekilen görüntülerde de bu var. O zaman onlar kahraman. Milis kuvvetler onları öldürmek için ateş açtı.

Yahu biraz düşünün be, şak şaklamadan önce. Resmi yakından değil de, bir adım daha geriye çıkarak izlemeye çalışın...

Üzerinde basın yazmayan bir araç, savaş bölgesinde size doğru yaklaşıyor ne yaparsınız?

Ya ateş açarsınız ya da durdurursunuz. Peki, durdurmak için bir nedeniniz olması gerekir değil mi? Bizim aslan gazetecilerimizin aklına araca yazı yazmak ya da bir şeyler yapıştırmak gelmiyor mu? Ya da bizim savaş muhabirleri savaş bölgelerine giderken sivil kıyafetlerle mi gidiyor?

Bir Allah’ın kulu, “Ya bilader sizi kuş gibi avlamasınlar size söyle bir ti-şört yaptıralım. Hiç olmadı üzerinde İngilizce ‘Press’ yazan bir şeyler verelim” demiyor mu?

Gazetecilerin vurulmasını izleyin, arabadan iner inmez ‘Press, press- Basın basın’ diye bağırarak karşı tarafa kendilerini tanıtıyorlar. Ya yazık ya…

Tamam çok kötü bir olay ama suç milislerde değil ki? Suç bizimkilerde. Senin kullandığın arabanın her tarafında basın yazsaydı, gazetecilerimiz haklıydı. Hatta yabancı basın kuruluşlarını bile yanımıza alırdık. Şimdi sırf vurdukları için kahraman ilan etmekte nereden çıktı; hem de kendi yaptıkları hatanın bedelini öderken.

Eğer dikkatle izlerseniz, bir de Gürcü gazeteci vuruldu.

İzleyin görüntüyü. Kadının üzerinde basın yazmıyor sadece kameraya konuşuyor. Keskin nişancıda bunu fak edip elinden vurarak onu cezalandırıyor. Kadın vurulduktan sonra üzerine basın yazan ti-şört giyiyor. Görüntüyü internetten bulabilirsiniz. Bir izleyin ve karar verin kim haklı kim haksız…

 
Toplam blog
: 27
: 890
Kayıt tarihi
: 27.12.07
 
 

İletişim fakültesi mezunuyum. Medya sektöründe çalışmaktayım. Yazı yazmayı seviyorum ..