​ Cemaat’in öncüleri oylarını açıkladı / Güncel / Milliyet Blog
Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Aralık '13

 
Kategori
Güncel
 

Cemaat’in öncüleri oylarını açıkladı

Cemaat’in öncüleri oylarını açıkladı
 

Hüseyin Gülerce... ensonhaber.com'dan...


Mehtap TV’de, 25 Aralık akşamı ilân ettiler.

Hüseyin Gülerce, Yalova’da oturuyormuş… Reyini, yeniden aday olan, mevcut AKP’li belediye başkanına vereceğini söyledi.

Ali Bulaç, reyini İstanbul’da kullanıyor… “Kadir Bey”e vereceğini söyledi… Kadir Bey’in hangi partiden olduğunu bilmeyen var mı?

Yine İstanbul’da oy kullanacak olan Ahmet Turan Alkan ise Kadir Bey’e, Gezi’deki tutumundan, Başbakan’a karşı dik duramamasından dolayı vermeyeceğini bildirdi. Fakat “Sarıgül’e de vermem” diye hemen ekledi. SP’nin, MHP’nin hatta Sırrı Süreyya Önder’in adı geçti. “Değerlendireceğim” dedi. Bibakıma “kararsız”…

Bunu aynı zamanda bir anket kabul edersek, demek ki Cemaatin üçte 2’si oylarını AKP’den yana kullanacak! Sürpriz yok!

x   x   x

Seçime daha üç ay varken ve oy gizliyken, Cemaat’in medyadaki öncüleri neden reylerini açıkladılar?

Bu açıklamalarla hangi mesajları verdiler?

Şunları:

Birincisi, kamuoyuna… Yazılıp-çizildiği gibi, CHP’ye yaklaşma, onunla anlaşma-uzlaşma falan yok.

İkincisi, Cemaat tabanına… Partinizi bırakmayın… Bulunduğunuz yerlerde AKP’yi desteklemeye devam edin…

Üçüncüsü, AKP üst yönetimine ve milletvekillerine… Bizim partiyle bir meselemiz yok. Sorun Genel Başkanla… Başkanı değiştirin, yolumuza beraber devam edelim. Aksi halde, evet, şimdi AKP’li adayları destekliyoruz ama genel seçimlerde tutumumuzu tekrar gözden geçirebiliriz.

x   x   x

GEZİ RUHU CEMAAT’TE DE GEZİYOR

Gezi olayları herkesi etkilediği gibi Cemaat’i de etkilemiş gözüküyor. Alkan’ın, Gezi’deki tavrı gerekçesiyle Topbaş’a oy vermeyeceğini açıklaması bunu gösteriyor.

Demek ki Gezi’den sonra, “hiçbir şey eskisi gibi olmayacak” diyenler doğruyu söylüyor. Gezi direnişi, önümüzdeki dönem siyaseti şekillendirecek en önemli faktörlerden biri olacak.

Cemaatin oylarında büyük bir sürpriz olmayacak ama ülkenin genelindeki oylarda önemli kaymalar yaşanabilir.

x   x   x

O RÜŞVETLERDE SOĞUKTAN DONAN BEBEĞİN DE HAKKI VAR

İbret ve hayret verici günler yaşıyoruz.

İstanbul’un, Ankara’nın lüks semtlerinde, ayakkabı kutularından taşan, koyacak yer bulunamayan hesapsız paraların ancak para sayma makineleriyle hesaplanabildiği ekranlara yansırken, Konya’nın ücra bir köşesinde, derme-çatma bir evde, 40 günlük bir bebek soğuktan donuyor.

Hani, meşhur, “saçı bitmemiş yetimin hakkı” deyimi var ya, işte, saçı bitmemiş yetimin ete-kemiğe bürünmüş hali o bebek!

Bunun hesabı nasıl verilebilir?

O, paralarını koyacak yer bulamayan çocuklar ve babaları, o “müdür”, o “işadamı” çocuk, televizyonların bangır bangır verdikleri “Ayaz bebek” haberini duydular mı acaba?

Yoksa o haber onların dünyalarına ait değil mi, ulaşmaz mı onlara?

Bu nasıl bir vicdan, din-iman, imam-hatiptir, arkadaş? Bu nasıl bir "adalet”sizliktir, partidaş? Bu nasıl bir merhametsizliktir, gardaş?

x   x   x

SİVAS’TA YOKSUL ÇOCUKLAR

Gökteki yıldızlar kadar sayısız
Ah yurdumun kimsesiz ve yoksul çocukları
Anladım farkınız yok koparılmış başaktan!
Alın bu gözleri benden, alın bu yüreği artık
Utanıyorum yaşamaktan.

Yavuz Bülent BAKİLER

 
Toplam blog
: 1412
: 1241
Kayıt tarihi
: 04.06.10
 
 

Ücret karşılığı hiçbir yerde çalışmıyorum. Sandıklı'da doğdum. Kuleli Askerî Lisesi, Kara Harp Okul..