Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Ocak '10

 
Kategori
Güncel
 

Cep telefonu kazları..

Cep telefonu kazları..
 

CEP TELEFONU KAZLARI..


Birçoğunuz uzun zamandır kullandığımız cep telefonlarımızla ödediğimiz faturalara zaman zaman isyan etmişizdir.

Tabii ki bu şikâyetler sonucu ve telefon hat sağlayıcı firmaların kızışan rekabeti sonucu da ortaya yağlı ballı TARİFE KIYAKLARI çıkmıştır. Ancak yağlı şeylerin kayganlığını en son kimin elinde kalacağını unutmamak gerekir.

Örneğin, bir operatör horoz öbürü kanarya bir diğeri KAZ tarifesi diye sunuyor önünüze konan tarife örneğin “70 TL ye sınırsız her tarafa konuşun.” İşte işin ince yanı bundan sonrası; Siz alıyorsunuz KAZ paketini başlıyorsunuz bir güzel her yerle sınırsız car car konuşuyorsunuz mesajlaşıyorsunuz. Eeee gelsin fatura 50 TL nasıl olsa derken 270 TL lik bir fatura geliyor. Aman yandım bu ne? Hemen telefona sarılıp arıyorsunuz tarifeyi sunan operatörünüzü. Kibarca efendim sözleşmeyi okumadınız galiba orada tarifeniz mesajları kapsamıyor, onları 10 katı ücretlendiriyoruz diyor. Ama size bilmem kaç lira ya bir de Mesaj paketi verelim rahat rahat yazışın diyor. O pakette HIYAR tarifesi paketi hayırlı olsun…

İyi bari deyip başlıyorsunuz yazışmaya sonraki ay mı? Bir fatura geliyor 375 TL aman yandım deyip yine sarılıyorsunuz telefona. Cevap aynı ama efendim sözleşme de mesajların sadece sizin operatörünüz için olduğu yazıyor. Diğerlerini 10 katı ücretlendiriyoruz. Bu böyle sürüp gidiyor.

Örneğin yurt dışı tarifesi alıp yurtdışından sınırsız görüşebileceğiniz söyleniyor ama fatura 2000 TL gelince şok geçiriyorsunuz. Çünkü internete girip yurt dışından ülkenizle görüştüğünüzde aktarıcı operatör farkı da biniyor.

Anlayacağımız o ki Hat sağlayıcı operatörlere IQ başarı ödülü verilmeli.

Bizi bu tuzaklara düşürecek kıvrak zekalı oldukları için. KAZ tarifeleri HIYAR tarifeleri daha birçok bize uygun tarife bulacaklarından kuşkum yok. Bence biz önce bir IQ testinden geçelim. Sözleşmeleri MUTLAKA OKUYALIM. “Tüketici haklarından doğan haklarımız saklı kalmak üzere” diye not düşerek imzalayalım. KAZ ya da HIYAR lığa layık olmadığımız gerektiğinde haklarımızı arayacağımızı gösterelim.

Günlük yaşamımızda mutlaka Bankalarla, Beyaz eşya alımlarında ev iş yeri kiralamalarda, müteahhitlik sözleşmelerinde yaptığımız sözleşmeleri okuyalım, imzalamadan 1 gün bekletip tekrar tekrar okuyalım. Bir bilene danışalım. Basit gibi görülen ufacık maddeler başımız dertler açabilir. Bu konularda zaman zaman eğitimli ve öngörülü kuşkucu biri bile olmama rağmen zor durumlara düştüğüm oldu. Dostça önerilerimi kulak ardı etmeyin.

Türk halkı ne Kaz’lığı ne HIYAR lığı hak etmeyecek saf temiz zeki bir halktır. Bunları hak etmiyoruz.

 
Toplam blog
: 39
: 670
Kayıt tarihi
: 30.11.09
 
 

1950 doğumlu. 4 yıl Kimya Mühendisliği eğitimi almış, 1969’dan beri İstanbul'da yaşayan, çağdaş kasa..