- Kategori
- Yemek - Mutfak
Çeşnili tavuk yahni
çeşnili tavuk yahni
Yarım kilo kemiksiz kalça eti ( kuşbaşı doğranacak) 10 adet mantar(iri doğranacak) 20 adet arpacık soğan 2 adet kırmızı biber(jülyen doğranacak) 1 adet defne yaprağı 1 tatlı kaşığı kekik 2 yemek kaşığı soya sosu 2 yemek kaşığı balsamik sirkesi 1 tatlı kaşığı mısır nişastası( 2 yemek kaşığı süt ile açılacak) 2 yemek kaşığı zeytinyağı Yeterince tuz, kimyon ve karabiber 2 adet patates(küp doğranıp yağda kızartılacak) 2 adet havuç(küp doğranıp yağda kızartılacak) SOSU İÇİN 4 adet rendelenmiş domates 1 yemek kaşığı biber salçası HAZIRLANMASI Tencerede yağı ısıtalım. Defne yaprağı, soğan, biber ve mantarı ilave ederek bir süre sote edelim. Tavuk etlerini ve mısır nişastası haricinde diğer malzemeleri de ilave ederek 30 dakika kadar orta ateşte pişirelim. Bu arada tavada az sıvı yağı ile salçayı ve domatesi iyice pişirelim ve pişen yemeğe ilave edelim. kızarttığımız küp patates ve havuçları ekleyerek harmanlayalım Makarna ya da pilav eşliğinde servis yapalım. Afiyet olsun.