- Kategori
- Yemek - Mutfak
Patlıcan soslu misket köfte
PATLICAN SOSLU MİSKET KÖFTE
Patlıcan ve köfte lezzetinin birlikte müthiş kombinasyonu.
MALZEMELER
SOS İÇİN
2 adet bostan patlıcan(kabukları soyulup küçük küp doğranacak)
2 diş sarımsak( ince kıyılacak)
3 adet domates( kabukları soyulup iri doğranacak)
2 su bardağı et suyu Tuz, karabiber KÖFTE İÇİN
Yarım kilo dana kaburga kıyma 1 baş kuru soğan( rendelenip suyu sıkılacak)
1 adet yumurta 100 gram rendelenmiş kaşar
2 dilim tost ekmeği( ufalanacak)
Tuz, karabiber, pul biber
HAZIRLANMASI
Tüm malzemeyi karıştırma kabına alarak iyice yoğuralım ve misket köfteler halinde yuvarlayarak yarım saat kadar buzdolabında dinlendirelim. Bu arada, az sıvı yağında sarımsakları sote edelim ve patlıcanları ilave ederek pembeleşene kadar kızartalım. Domates ve baharatları ekleyerek 10 dakika kadar sote edelim. Et suyunu da ekleyerek 5 dakika kadar daha pişirelim. Köftelerimizi dolaptan çıkartarak yağda kızartalım ve servis tabağına alarak üzerine patlıcanlı sosumuzu dökerek dilediğiniz bir makarna eşliğinde servis yapalım.
Afiyet olsun.