Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Aralık '11

 
Kategori
Siyaset
 

Cesur bir hükümet aranıyor…

Cesur bir hükümet aranıyor…
 

Bu gün 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarının reddinin suç sayılmasını öngören yasa teklifinin gündeme alınmasına, Fransa hükümetinden de itiraz gelmedi. Yasa tasarısının perşembe günü oylamaya sunulması kesinleşti. Evet, bu iki Ermeni oyu için her şeyi yapabilecek aşağılıktaki Fransızlar, muhtemelen bu utanç yasasını Perşembe günü kabul edecek. İktidara tekrar gelebilme hayallerini Ermeni kökenlilerin oylarına bağlayanlardan doğrusu şaşırtmayacak bir davranış gördük. Tasarıda, ''Fransız yasaları tarafından tanınan soykırımların reddi, bir yıl ve 45 bin Avro para cezasına çarptırılır'' ifadesi yer alıyor.

Onlar ki soykırım işini en usta yapanlardır, onlar ki kendi yaptıklarını görmeden başkasına kir atıyorlar, gerekli cevabı muhakkak almalıdırlar. Laf başı geldi mi biz şu kadar güçlüyüz, bu kadar güçlüyüz böbürlenmeleri yetmiyor. Şimdi cesur bir hükümet görmek istiyoruz. Gösterilecek cesaret için konjonktür son derece uygundur. Şu anda kendi derdine düşmüş Avrupa’nın bizle uğraşmaya ne gücü ne de vakti vardır. Zaten Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Bernard Valero, yasa teklifinin kabul edilmesi halinde Türkiye'nin uluslararası taahhütlerine saygı göstermesi gerektiğini ifade ederken aczlerini de ortaya koymuştur.

Bu konuda muhalefetin de desteği tamdır. CHP Ankara Milletvekili Sinan Aygün, Fransa'ya yönelik olarak "Fransa'nın Cezayir ve Ruanda'da işlemiş olduğu soykırımı reddedenleri cezalandırılmasıyla ilgili" kanun teklifi verdi. Cezayir ve Ruanda halkına karşı yapılmış bulunan insanlık dışı bu katliamların soykırım olduğu tartışılmaz bir gerçektir. Bu nedenle, kanun teklifimle Fransa'nın bu ülkelerde soykırım yaptığının TBMM'de kabulüyle, soykırımı reddedenlerin cezalandırılması sağlanmalıdır.

Aygün'ün verdiği kanun teklifinde Cezayir ve Ruanda'daki soykırımlar tanınırken, "Cezayir ve Ruanda'da ki soykırımı reddeden kimseler 90 bin Avro para cezasıyla birlikte, 2 yıl hapis cezasıyla mahkum edilir" maddesi de bulunuyor.

Bir gecede kanunlar çıkaran hızlı hükümet, hadi bakalım, izin verinde sizi alkışlayalım…

İzmir 2011

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..