Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Temmuz '08

 
Kategori
Otomobil
 

Çevreci SUV: Q5…

Çevreci SUV: Q5…
 

Audi Q5...


Lüks otomobil üreticisi Audi’nin lüks kompakt SUV sınıfındaki yeni aracı Q5, kasım ayından itibaren 55 bin Euro’dan başlayan fiyatlarla Türkiye’de satışa sunulacak.

Dinamik tasarımıyla olduğu kadar yürüyen aksam ve teknik özellikleriyle de sınıfının en sportif üyelerinden biri olarak ön plana çıkan yeni Audi Q5, Türkiye’de öncelikle 7 ileri vitesli S-Tronic otomatik şanzımanlı 2.0 lt TFSI (211 HP) benzinli ve 3.0 lt TDI (240 HP) dizelin yanı sıra 6 ileri manuel şanzımanlı 2.0 lt TDI (170 HP) dizel motorlarla getirilecek. Genelde, özellikle Türkiye’de SUV araçlarda dizel seçenek tercih ediliyor. 3.0cc TDI(240 HP) seçeneği doğrusu göze iyi geliyor. Ancak Türkiye’de Q7’nin de 3.0cc’lik versiyonu o kadar da çok bulunmuyor. 2.0cc daha da tercih ediliyor.

Bluetooth’lu telefon, DVD player, TV alıcısı, sesli kontrol sistemi ve iPod bağlantısı özellikleri bulunan Q5, zevki ve konforu ön plana çıkarmış.

Audi’nin dört tekerlekten çekiş teknolojisi quattro ile birlikte “Audi Drive Select” adı verilen yeni bir sürüş kontrol sistemi de, Q5’in sunduğu yeniliklerden. Doğrusu her şey düşünülmüş. Audi’ye de bu yakışmaz mıydı zaten.
Bununla birlikte Audi mühendisleri, aracın daha çevreci olabilmesi amacıyla hayli kafa patlatmışlar. Nitekim motor ve gövde parçalarında hafif, aynı zamanda geri dönüşümlü maddeler kullanılmış. Zaten Audi, sağlam motorlarla ün kazanmıştı. Ve bunu çevreci motor seçenekleri ile sürdürmeye devam ediyor.

Kasım’da piyasaya çıkacak araç için yıl sonuna kadar 100 adet satılmasının beklenmesi(Doğuş Otomotiv-Audi Genel Müdürü Gino Bottaro belirtti) enteresan gibi görünse de imkansız değil. Birkaç ay içerisinde abisi Q7’nin satış rakamlarını dahi zorlayabilir.

Başka bir makalemde görüşmek dileğiyle…

Saygılar, sevgiler…


 
Toplam blog
: 89
: 3439
Kayıt tarihi
: 10.11.07
 
 

Tesekkurler ..