Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Haziran '22

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Çevremiz, Doğamız

Çevremiz, Doğamız

Çevre ve Doğa ile olan ilişkilerimizi iyileştirelim... SEVGİLİ OKURLARIM; İnsanların içerisinde yaşam kurduğu fiziki çevreleri bir yandan da hayatlarını sürdürdükleri ve uyum sağlamaya çalıştıkları sosyal ve kültürel ortamdır. Bu ortamda insanlar birbirleri ile birçok açıdan etkileşim ve iletişim halinde ortak bir yaşamı devam ettirir. Bu ortak yaşamda çevrenin özellikleri ve içinde bulunduğu şartlarda etkilidir. Çevre insanları ve tüm canlı ve cansız varlıkları etkiler. Çevrenin etki alanı insanların tutum, yaklaşım ve davranışlarına göre olumlu-olumsuz bir yapıya bürünerek, şeklini alır.

Çevremizin zengin ve yaşanılır bir yer olması tam olarak insanın kendini geliştirmesi ve olumlu kişilik özelliklerini kazanması ile mümkün olur.

Yaşamımızı sağlıklı ve kaliteli şekilde sürdürmemiz için çevreyi en iyi şekilde korumamız gerekir. Ancak günümüzde maalesef insan sağladığı olanaklardan yararlandığı çevreye bilinçli veya bilinçsiz şekilde zarar veriyor. En çokta kendisi bu zararların sonuçlarından etkileniyor.

Bugünkü çevre sorunları ekolojik dengenin bozulmasına sebep oluyor. Örneğin insan çevreyi kirleterek, doğallığın kaybolmasına, ormanları ve yeşil alanları tahrip ederek, çöp ve sanayi atıklarını bırakarak, denizlere bırakılan atıklar ve bilinçsiz enerji ve yakıt tüketimi gibi faktörler nedeniyle teneffüs ettiğimiz havanın ve çevrenin kirlenmesine ve suyun kirlenmesine yol açılmasına sebep olarak salgın hastalıklar (biliyorsunuz en son tüm dünya pandemi felaketini yaşadı.) İnsan ve canlı ölümlerine ve toprak kirliği ile de toprakların verimliliğinin azalması, çoraklaşmasına ve iklim krizinin getirdiği küresel ısınma bazen de geri dönülmez doğal felaketlere neden olarak, biz insanlara beraber bütün canlı yaşamı tehtit ediyor.

İnsanoğlu kendine hizmet eden çevreyi ve doğayı en iyi şekilde korumalıdır. Bunu yapması içinde öncelikle aileden ve okullardan başlayarak toplumun tamamını kapsayacak bilinçlendirme çalışmaları önem ve öncelik vermeli ve bir yandan da önleyici bir takım hukuksal yaptırımların uygulamasını sıklaştırmalıdır. Yine oksijen kaynağımız ormanlarımıza sahip çıkmalı, pikniğe gittiğimiz alanlarda atık malzemelerimizi çöp bırakmamalıyız. Fabrikaların atıklarını denize dökmelerine müsaade etmemeli, fosil yakıt tüketimini kontrol altına alınması ile çevreye ve doğaya zararsız yenilenebilir enerji kaynaklarının tercih etmeliyiz. Ayrıyeten araçlara ve fabrika bacalarına mutlaka filtre takılmalıdır. Sonuç olarak, atık maddeleri geri dönüştürerek, çevre ve doğal kaynaklarımızın korunmasına yardımcı olmalıyız. Çevremizi ve Doğayı temiz tutarak ve dengesini koruyarak, daha müreffeh ve mutlu bir hayatı bugünlerimizden gelecek kuşaklara miras bırakacak şekilde güzelce yaşamalıyız.

 
Toplam blog
: 643
: 67
Kayıt tarihi
: 20.02.17
 
 

Eğitim Durumu Halkla İlişkiler Yüksek Lisansı İsletme Fakültesi Sosyoloji Bölümü Gazeteci ..