Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ağustos '08

 
Kategori
Dünya
 

Chevrolet Volt ortada yok ama satın almayı bekleyen 33.411 alıcısı var

Chevrolet Volt ortada yok ama satın almayı bekleyen 33.411 alıcısı var
 

General Motors yeni bir araba modeli üzerine çalışmalarını sürdürüyor. Arabanın şirket tarafından tahmini olarak 2010 yılında piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Chevrolet Volt adıyla da satışı yapılacak elektrikli otomobilin, tamamen şarjlı lityum-iyon akü sistemi ile çalışması planlanmakta.

Temmuz ayında araç hakkında bilgi verilen 80 kadar muhabir tarafından, tamamen çevreci bir yaklaşımla ele alınan söz konusu modelin uzaktan da olsa görüntülenmesinin ardından, General Motors yetkilileri, aracın akü test işlemleri dâhil diğer teknolojik durumu hakkında gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

General Motors aracın test çalışmalarını sürdürülürken, pil gücüyle çalışacak aracı kullanmayı düşünenlerin de heyecanlı bekleyişleri devam etmektedir. New York’lu bir Nörolog olan Lyle Dennis heyecanla bu aracı bekleyenlerden birisidir.


Kendisi gibi bekleyenleri görmek umuduyla bir internet sitesi hazırlayan Dennis, bir sene süren bir çalışmayla muhtemel Volt alıcılarını bir araya getiren ama bağlayıcı olmayan bir liste hazırlamıştır.

Buna göre, şu anda bu otomobili almak üzere kayıt yaptıran kişi sayısı 33.411'dir. Bu rakam, henüz satışa çıkmayan bir otomobilin hali hazırda binlerce alıcısının olduğunu göstermesi bakımından önemlidir. Üstelik 2010 yılında sürüme geçileceği düşünülürse belirtilen tarihe kadar listenin daha da büyümesi mümkün görülmektedir.

Siteden edinilen bilgilere göre, otomobil 2010 yılında piyasaya çıkarıldığında satın almayı planlayanların çoğunluğunu Kaliforniya, Teksas, Florida ve Michigan civarında oturanlar oluşturmaktadır. Ayrıca sitede ABD dışından 46 ülkeden de taliplilerin listeye girdiği belirtilmektedir. Bir diğer bilgi de, General Motors’un aracın tahmini fiyatını 40.000 Dolar olarak açıklamış olmasına karşın, listeye girenlerin fiyat talep ortalaması 31.261 dolardır.

Türkiye’den bahse konu aracı veya araç hakkında daha teknolojik bilgi almayı düşünenlerin http://www.gm-volt.com/ ile http://thefraserdomain.typepad.com/energy/2008/01/gm-voltcom-reac.html ve http://www.teknozirve.com/3145-chevrolet-volt%e2%80%99a-33000-alici/#more-3145 adlı siteleri ziyaret etmeleri önerilir.

Aracın pek de önemli olmadığını düşünenlere ise uluslararası ilişkilerde enerji koridorları ve savaşlarına ilişkin ciddi sitelere göz atmaları tavsiye edilir.

Kaynaklar:

http://www.milliyet.com.tr/default.aspx?aType=SonDakika&ArticleID=978001

http://www.electroblog.org/elektrikli-araclar-ilerliyor-yavasca/

http://www.teknozirve.com/3145-chevrolet-volt%e2%80%99a-33000-alici/#more-3145

http://www.gm-volt.com/

 
Toplam blog
: 340
: 1591
Kayıt tarihi
: 10.03.08
 
 

Basınla ilgili bir kuruluşda çalışmaktayım. Uzun yıllar basınla ilgili konularda danışmanlık yapt..