Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Şubat '18

 
Kategori
Siyaset
 

CHP’de Genel Başkan Değişsin Deniliyor Değişmiyorsa Delegelerin Oy Verme Alışkanlıkları Sorgulanır

CHP’de Genel Başkan Değişsin Deniliyor Değişmiyorsa Delegelerin Oy Verme Alışkanlıkları Sorgulanır
 

Anket falan yapılmış değil ama görünen bu yönde bir tavır var. Bir kısmı partiyi yıpratma amaçlı olsa da ciddi bir potansiyel CHP’de kan değişikliğinin gerektiğini düşünüyor.

E şimdi böyle olup kaç kurultaydır mevcut genel başkan tekrar seçilince ve de başarılı olunamayınca doğal olarak gözler genel başkanı seçen delegelerin üzerine çevriliyor.

Malum partilerde delege bağımsız siyasi kişiliktir, yani kararını kendisi verir; ama öbür yandan delege partideki siyasi eğilimi de görmek zorundadır.

Bu noktada iki konu var: Ya biz yanılıyoruz Kemal Kılçtaroğlu’nun bırakması yönünde bir eğilim yok ya da delegeler parti tabanının duruşunu okuyamıyorlar veya “yetki verildiyse biz kendimiz karar veririz” diye dikkate almıyorlar.

Öte yandan belki delegeler de genel başkan değişsin diyorlardır ama Kılıçdaroğlu’na rakip olan Muharrem İnce’yi uygun görmedikleri için seçmiyorlardır. Hani Atatürk gelse aday olsa, değil mi…

Tabii ki CHP için olumsuz bir durum, seçmenlerini kaybedebilir. Ayrıca yedi seçimde kaybeden birinin sekizinci seçimde kazanacağını düşünmek nasıl bir şey bilmiyorum…

Bu durumda Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun partinin önünü açması CHP’ye ve kendisine yakışan bir davranış olurdu, “Ne yapayım delege seçiyor” denilemez!

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..