Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Mayıs '19

 
Kategori
Güncel
 

CHP'nin, DHKP-C'ye Bakış Şekli

CHP VE DHKP-C ARASINDAKİ DÜŞÜNDÜRÜCÜ İLİŞKİ...

Olay şu:

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal'ı ziyaret etmek için, TBMM'ye gelen biri kadın 2 şahıs, Meclis çalışanlarını rehin akmak isterken güvenlik görevlilerinin müdahalesi sonucu etkisiz hale getirilmiştir. DHKP-C terör örgütü  üyesi oldukları tespit edilen bu iki kişi, meclis görevlilerine, CHP Milletvekili Mahmut Tanal'a geldiklerini  söylemişler. Görevliler, kendisini aradıklarında, Milletvekili Tanal da bu iki şahsın konuklarını olduğunu söylemiştir(1).

*

TAKSİM GEZİ PARKI OLAYLARI  VE DHKP-C...

CHP ve DHKP-C arasındaki benzer ilişki daha önceleri de olmuştu...Bunun ilk örneğini, Taksim Gezi Parkı Olaylarında görmüştük...

 CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Gezi olaylarındaki şiddet eylemlerine katılan ve içlerinde DHKP-C'nin de bulunduğu en etkin yasadışı örgütlerin militanlarına hitaben "Eylemcilerin tertemiz alınlarından öperim" dememiş miydi?

Kılıçdaroğlu'nun, terör örgütüne gösterdiği bu sempatinin sebebi neydi? Bu sempati, CHP ile DHKP-C arasında bir yakınlaşmaya neden olmadı mı?

*

CUMHURİYET SAVCISI SELİM KİRAZ'IN ÖLDÜRÜLMESİ VE DHKP-C...

Savcı Selim Kiraz'ı önce rehin alan sonra da hunharca öldüren DHKP-C teröristlerinin oluşturmak istedikleri "müzakere heyetine", neden, CHP'nin Genel Başkan Yardımcısı olan bir üyesinin de katılmasını ısrarla istediler?...Bunun için değil miydi?

Savcı Selim Kiraz'ın şehit edildiği akşam, bir televizyon kanalına çıkan iki CHP milletvekili, savcıyı öldüren katiller için, bu nedenle "terörist" diyememiş ve "terörist diye ifade edilen" şeklinde cümleler kurmuştur...

Ayrıca, bu iki milletvekili, konuşmalarında "ölen teröristler ile öldürülen Savcı Kiraz" için "kaybedilen üç can" diyerek de; "teröristler ile, bu teröristlerin şehit ettiği Cumhuriyet Savcısı'nı aynı değerde görmelerinin nedeni de, CHP ve DHKP-C arasındaki "bu sempatik ilişki" değil mi?

*

ADALET YÜRÜYÜŞÜ VE DHKP-C...

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun, Haziran 2017'de başlattığı Ankara-İstanbul arasındaki, sözde "Adalet Yürüyüşü"ne, DHKP-C'nin katılma isteğini reddetmemesi; hatta, bazı CHP'li milletvekillerinin "bu örgütün marşı" eşliğinde yürümeleri de, CHP ve DHKP-C arasındaki "bu sempatik ilişkinin", boyut değiştirerek "dayanışmaya" dönüşmesine neden olmadı mı?

*

DHKP-C kimdir, nedir?

Bakmayın siz onun, sözde "ideolojik kimliğine"...DHKP-C, kanlı bir terör örgütüdür... Şiddet ve kanlı eylemlerini de, kendi "ideolojisinin gereği" olarak değil de; bir yerlerden aldığı emirleri yerine getirmek için gerçekleştirmektedir...

*

 Son sözüm şu olsun :

Ayıdan post DHKP-C'den dost olmaz.

 

cdenizkent

 

  • -----------------------:
  • (1) Bu haber, kimi görsel ve yazılı basın tarafından, aralarında önemi farklar olmadan aynı zamanda yayınlanmıştı. Örnek olsun diye, "milliyet.com.tr" ve "CNNTÜRK.com"u verebilirim. Haber tarihi ve saati: 14 Mayıs 2019, son Güncelleme 15 Mayıs 2019
  • NOT: Bu bloğumun konusu ile ilgili olarak, 1 Nisan ve 6 Nisan 2015 tarihinde, "Savcı Selim Kiraz Neden öldürüldü?" başlığı ile yazdığım ve burada yayınlanan iki bloğuma bir göz atılmasını öneririm.

 

 
Toplam blog
: 979
: 1425
Kayıt tarihi
: 11.12.07
 
 

İstanbul doğumluyum. İlk, orta ve lise öğrenimi İstanbul'da tamamladım. İstanbul Üniversitesi'nde..