Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Kasım '10

 
Kategori
Siyaset
 

CHPde neler oluyor?

CHPde neler oluyor?
 

12 Eylül anayasası ile halkın eline verilen kabak çekirdekleri, tarlaya ekiliyor ve tabii olarak tarladan kabak çıkıyor. Vatandaş kabak yetiştirmek istemese de ikinci kez al sana karpuz çekirdeği deyip yine kabak çekirdeği veriyorlar. Vatandaş binbir umutla tarlasına karpuz diye kabak çekirdeğini ekiyor. Tarlada yine kabak çıkıyor. CHP de ne yazık ki vatandaşın eline tutuşturulan sol sosyal demokrat parti diye, 12 eylül ürünü bir parti.

CHPde olanlar halktan uzak halkı düşünüyormuş gibi yapan 12 eylül ürünü siyasetcilerin kayıkcı kavgası. Önder SAV etkisini kırarsa CHP sol sosyal demokrat mı olacak? Hiç kimse umutlanmasın Demokrasi Kılıçdaroğlu'nun, Deniz Baykal'ın ya da Sav'ın hakimiyeti ile kurulmaz. Ne fark edecek şimdi. PM sav'cıların etkin olduğu yapıdan Kılıçdaroğlu'nun etkin olduğu PM ya da MYK oluşması neyi değiştirecek? Hiç kimse umutlanmasın iktidarda AKP, Yürürlükte bu anayasa, bu seçim kanunu, bu partiler kanunu oldukca demokrasi felan gelmez gelmeyecek. Lider sultasının olduğu partilerde demokrasiden söz edilemez.

CHP gerçek anlamda sosyal demokrat bir parti olmak için, her üyenin eşit koşullara sahip, birilerine yakın olmanın avantaj olmaktan çıkarıldığı, Delegelerin millet vekilleri gibi parmak adamlık yapmadığı, Uzatmaya gerek yok demokrasinin kurallarının işletildiği bir parti olmadıkca birşey değişmez.

Sahi CHP yönetimi hangi halka hizmet yarışında ayrılığa düştüler. Kavga daha iyi hizmet sunmak mı? Yoksa koltuk kavgası mı? Olan kavga koltuk kavgasından ibaret. Bu olanların gerçek suçlusu BAYKALdır. Zira koltuk uğruna halk yerine delege ile ayakta kalmanın sonuçları bunlar.

Kılıçdaroğlu bu parti yapısı ve yönetimi ile başa çıkamayacak ve kaybeden yine CHP ve ona umut bağlayan kesim olacaktır. İktidar olmak istemeyen CHP teşkilatı Kemal KIlıçdaroğlu ile yakaladığı iktidar şansını da koltukları uğruna heba edeceklerdir. Zira CHP yöneticileri iktidar edebilecek yetenekte değildir. Zira; CHP de 12 eylül ürünü bir partidir. Gerçekler acıdır. Ve de CHP nin iktidar olmak gibi bir derdi yoktur. CHPde olanlar koltuk kavgasından ibarettir.

 
Toplam blog
: 139
: 795
Kayıt tarihi
: 29.09.06
 
 

10.12.1949 yılında Nurhak'ta fakir bir ailenin yedinci cocuğu olarak dünyaya geldim. Ziraat okulunda..