Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Kasım '10

 
Kategori
Siyaset
 

CHP nasıl iktidara yürür?

CHP nasıl iktidara yürür?
 

kılıçdaroğlu


CHP de kabuk değişimi devam etmeli. Etmeli ki iktidara yürüyüş başarılı olsun. Bu nasıl sağlanır?

CHP son olaylarla bir yola girdi. Bu yol ikiye ayrılmış durumda. Bu yolun biri asvalt ve kolay, ikincisi ise çakıl taşları ile dolu patika. Bu yolardan birincisi tercih edilirse sonu uçurum. İkinci yol ilk bakışta göze alınması zor ama sonunda iktidar olmak var. Bu yol halka giden, iktidara giden yol. KIlıçdaroğlu koltuğa ısınmadan onun caziibesine kapılırsa sonu hüsran olur. Zira hala etrafı şakşakcılarla dolu. Zira etrafındaki millet vekilleri deleğe oyunları ya da eski CHp zihniyetinin atadıkları vekiller. Seçkinci aydınlar güzel laf edebilirler. Onların bilmedikleri halktır. Onlar düzenin adamlarıdır. Patika yolu seçmenin zorluğu gibi çarıklı erkanı da seçmeyi bilmeli. Anadolu insanı kendine benzeyen kendi gibi düşünen vekiller ister. Oysa bu sistem onların seçilmesine izin vermez.

Kılıçdaroğlu zoru seçerse başarılı olur. İktidarlar altın tepside sunulmaz. Seçkinci aydınlar yerine vatandaşla bir olmak iktidar olmanın yoludur. Karaoğlan iktidara nasıl yürüdü?. Karaoğlan tüm devrimci güçlerle işbirliği yaptı. Tüm demokratik kitle örgütlerine kulak kabarttı. Onları dinledi. Tüm vekillerini halka seçtirdi. Merkezden atamadı. Bu düzen değişmeli dedi.

Bu sistem içinde zengin olmadan millet vekili olunamıyorsa, bir sistemde bir kimse hem zengin, hemde yasalara saygılı çalışarak zengin olmanın yolu yoksa. Çalışarak zengin olunsaydı. Tarihte köleler en zengin, İşciler ikinci zengin olurdu. İşini bilmek ihalelerden pay almak ise bu düzen değişmeli. Tüm ülkede üretim (pasta) büyürken bölüşüm adaletli olmadıkca iktidarda kimin olduğunun önemi yok. Bu CHP teşkilatı yeniden yapılandırılmalı. İl ve ilçe teşkilatlarının partiyi kendi çiflikleri gibi kullanmalarının önüne geçilmeli. Partiye üye olmak isteyenlerin üyelikleri engellenmemeli. Muhalif seslerin susturulması sona ermeli. Her farklı düşünce sandıkta birleştirilemedikce, CHP iktidar olamaz CHP bu parti teşkilatı yapısı ile asla iktidar olamaz. Kılıçdaroğlu bu fırsatı değerlendiremezse kaybeden ülke olacaktır. Bu düzen değişmeli. CHP halka inmeli, Kendini halkın temsilcisi diye pazarlayan dinazorlardan kurtulmadıkca CHP iktidara yürüyemez. Bu fırsat kaçırılmamalı. Kim ki ben halktan. Demokrasiden, eşitlikten yanayım diyorsa hadi hep beraber destek olalım.

Syın KILIÇDAROĞLU halkla lider arasındaki cam fanusu kır. Seni iktidar edecek etrafındaki seçkinci aydınlar değil halktır. Halka koşan iktidara yürür.

 
Toplam blog
: 139
: 795
Kayıt tarihi
: 29.09.06
 
 

10.12.1949 yılında Nurhak'ta fakir bir ailenin yedinci cocuğu olarak dünyaya geldim. Ziraat okulunda..