Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Nisan '14

 
Kategori
Futbol
 

Christiano Ronaldo mu ? Lyonel Messi mi ?

Günümüz futbolunda iki büyük kulüp Real Madrid ve Barcelona ile onların süper starları Ronaldo ile Messi en önde. Hangisi daha iyi sorusu hemen her ortamda tartışılıyor. Ve bu tartışmalar yapılırken geçen yıl CL de Dortmund ve Bayern Münich final oynuyor. Üstelik bu iki Alman takımı yarıfinalde Real ile Barca'yı rahatça geçerek çıkıyor.

Bu somut gerçeğe rağmen Real ve Barca dünyanın en iyi takımları. Bize anlatılan kabul ettirilen bu. Belki bu yıl iki takımdan biri finale kadar yürür hatta belki kupayı da alabilir. Futbolun yüksek çıkarlarını korumak, yönetenlerin işi. Bizim futbol uzamanımız Doktor Ahmet Çakar UEFA nın kuralarda istediği takımları eşleştirebildiğini söylüyor. O söylüyorsa bu doğrudur ve böyle olabilir. Finale bir takımı çıkarırlarsa gerisi kolay olabilir. Çünki futbolda kazanmak için iyi olmak çoğu zaman yeterli olmayabiliyor. Sürprizlere açık oyun futbolda her an her şey olabiliyor ve UEFA bu sözü çok defa doğrulayacak tavırlar destekliyor.

Messi ile Ronaldo mücadelesinde Messi açık ara öndeydi. Geçen yıl sakatlanana kadar her alanda Ronaldo'yu geride bıraktı. Barca da, Real den daha çok kupa kaldırdı. Barca'nın başarılarının yanında oynadıkları bir çok maçtada Real'e ezici bir üstünlük kurdu. Madrid ve Barcelona'daki maçlarda üstünlük Barca'dan yanaydı. Çoğunluk kararı yada tercihler Messi den yana oldu. Nedendir bilinmez iki oyuncu birlikte onore edilmedi. Messi dendi ve geçildi.

Messi, günümüz futbolunun en önemli değeri ona bir sözümüz olamaz. Ayni düşünceler Ronaldo içinde geçerli ama o, onore edilmek için Messi'nin sakatlanması beklemek zorunda kaldı.Üstelik gösterdiği sıradışı performans ise neredeyse göz ardı edildi.

Barca ile Real i karşılaştırdığımızda aradaki farkı oluşturan diğer isimleri görmemek olamaz. İniesta ve Xavi gibi iki star, Messi ve Ronaldo kadar olmasa dahi önemli oyunculardır. Zaten bu iki oyuncuda sürekli dünya karmalarında yeralır ve hatta Messi ve Ronaldo ile birlikte altın top ödülü adayları arasına girerken Real de Ronaldo'ya destek olacak bu isimlere yakın bir oyuncu olmadığını görmemek Ronaldo ya yapılan haksızlığın önemli sebebidir. Real'de ortasahada en önemli oyuncu Xavi Alonso, Barca'daki Busquets ayarındadır. Yani Ronaldo tek başına Barca ile mücadele ederken Messi'ye takım yardımı gözle görülecek kadar çoktur. Ama ne yazık ki futbol dünyası bunu görememektedir.

Yakın geçmişte oynanan Atletico Madrid ve Real Madrid maçlarında Barca yediği pres nedeni ile çok zorlandı. Messi, İniesta ve Xavi gibi bir oyuncunun kontrol etmesi çok zor olan Barca'ya kendi kalesi önünde pres yapmak gel bize gol at demekten başka bir şey değil. Bazı anlarda dört hatta beş oyuncu ile rakip kale önüne çıkan Madrid liler sıkıntılar yaşattı Barça'ya. Barça ise bu presi cezalandıramadı. Rakibin bu kadar ileri çıkması Barça'nın en çok hoşuna giden durum olması gerekir. Ama tam tersi oldu. TD Tata, bu işten ne kadar anlıyor doğrusu sorunun en önemlisi bu. Barça, Atletico ile evinde berabere kaldı. Real'i, Madrid'de 4-3 yendi. Barça, Madrid maçında son iki golü penaltıdan attı. İlk penaltıda Ramos'un kırmızı kartla atılması ve son yarım saat 10 kişi oynaması ve ikinci penaltının ise anlamsız bir hamle sonucu olması önemlidir. Real bu yıl şampiyon olamazsa, Madrid de Barca'ya kaybettiği için olamayacak. Çünki bu maçı berabere dahi bitirse şampiyon olmuştu.

Lyonel Messi tartışmasız en büyük futbolcu. Dünyada böyle diyor ancak futbol adına en çok performans koyan oyuncu Christiano Ronaldo'dur. Bir de TD ler var. Bizim FT nin de aralarında olduğu dünyanın en önemli TD leri. Ve tabii Jose Maurinho. Jose meslektaşlarının içinde en farklı olanı "takımda en yüksek aparayı ben alırım diyen "TD. Bu tavrı ile meslekdaşlarına en çok katkı yapan adam. Bir de Diego Simeone var. Atletico Madrid'i aldığı iki yılda tepelere çıkaran ve şampiyonluk yarışının içine sokan adam.

 

 

  

 
Toplam blog
: 246
: 184
Kayıt tarihi
: 08.09.09
 
 

01.04.1956 doğumluyum. İnsanca yaşamın en önemli değer olduguna inanırım. Paylaşmanın önemine ina..