Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Temmuz '07

 
Kategori
Güncel
 

Ciddiye almadığımız ciddi konular

Ciddiye almadığımız ciddi konular
 

Bir organizasyon düşünün. Dünya’nın en büyük 8 kentinde düzenlenecek bir konser ve bu konserde sahne alacak dünyaca ünlü sanatçılar. Üstelik bütün Dünya’nın medya’nın gözü bu etkinlikte olacak.

Amerika Eski Başkan yardımcısı Al Gore tarafından dünyaya armağan edilen LIVE EARTH KONSERLERİ 7 Temmuz'da, Sidney, Tokyo, Şangay, Hamburg, Rio, Johannesburg, Londra ve New york'un yanı sıra İstanbul'da da gerçekleştirilecekti..

Eski ABD Başkan Yardımcısı Al Gore'un katılımıyla Haziran’ın ilk haftası düzenlenen Live Earth İstanbul'un tanıtım toplantısında, organizasyonun Türkiye ayağına katılacak olan ve sanatçıların konser biletlerinin 18 Haziran günü saat 12.00'de Biletix'te satışa sunulacağı duyurulmuştu. Buna karşın biletler açıklanan tarihte satışa çıkmadı. 2010 Avrupa Kültür Başkenti olan İstanbul, tarihi bir günde müziği ve kültürünü 2 milyar kişiye ulaştırma olanağını elinden kaçırmış oldu.

Live Earth'ün diğer kentlerdeki ayaklarında Madonna, Red Hot Chili Peppers, Genesis, Yusuf İslam gibi ünlü isimler müzikseverlerle buluşacak.

İptal kararının başlıca nedenlerinin, Live Earth'ün Türkiye organizatörü Purple Concerts'ın tüm çabalarına karşın seçim telaşındaki yetkililerin ilgisizliği ve sponsor sayısının da yetersiz kalması olduğu belirtiliyor.

Ciddiye almadığımız bu ciddi konu da bir cümleye özellikle dikkatinizi çekmek istiyorum:

2010 Avrupa Kültür Başkenti olan İstanbul, tarihi bir günde müziği ve kültürünü 2 milyar kişiye ulaştırma olanağını elinden kaçırmış oldu.

Türkiye’yi 3. Dünya ülkesi olmaktan çıkarıp üst sıralara çıkarmaya, İstanbul’u da kültür başkenti yapmaya çalışıyoruz değil mi ? Ama nedense bu kadar önemli bir konuda herşeye sponsor olan bir sürü kuruluş ortalarda gözükmüyor. Organizasyonun önemi mi yeterince anlatılamıyor yoksa meşhur sponsorların çıkarlarına mı uymuyor bilemeyiz ama önemli olan tek bir şey var ki çok önemli bir dünya olayının içinde yer alamıyoruz. Telafisi var mı ? Hayır. Bunun için bişeyler yapabiliyor muyuz ? Hayır. Basın kuruluşları bile sadece bir gün organizasyonun iptalini manşet aralarında duyuruyor. Vah vah. Peki Shakira’yı, Evanescence’i, Norah Jones’u, Gloria Gaynor’u parayı bastırarak Türkiye’ye getirenlerin ne oldu da sesi çıkmıyor ? Bu konserlerde sahneye çıkacak olan isimler bu isimlerden daha az mı ünlü ? Acaba Madonna, Red Hot Chili Peppers sponsorların iştahını kabartmaya yetmedi mi ?

Ya da bizlere açıklanmayan bilmediğimiz başka nedenler var. Belki de bu organizasyon için ayrılan paralar başka bir yerlere kaydırılmıştır. Malum seçim yaklaştı. Milyonlarca metre bayrağa, milyonlarca afişe, broşüre daha çok ihtiyacımız var. Görüntü kirliliği nedir ki ? Yeter ki gürültü kirliliği olmasın.

 
Toplam blog
: 4
: 695
Kayıt tarihi
: 26.03.07
 
 

1978 yılında 25 Ekim'de doğmuşum. Çocukluğum Bandırma'da geçti. Üniversite için İstanbul'a geldim ve..