Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Şubat '08

 
Kategori
Haber
 

Çifte standart KKTC'yi gündeme taşıdı

Çifte standart KKTC'yi gündeme taşıdı
 

http://www.haberobjektif.net/Resimler/putin1.jpg


Çifte standarda maruz kalan tek ülke biz değilmişiz meğer.

AB’nin politikalarından rahatsız olmayan yok!

Kosova konusunda AB'nin uyguladığı politikalar Putin'i çileden çıkardı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, AB'ye KKTC'yi neden tanımıyorsunuz şeklinde konuştu.

Avrupa ülkeleri’nin uyguladığı politikalar özellikle Yugoslavya’nın dağılma süreci sonrası AB ile Rusya’yı karşı karşıya getirmeye devam ediyor. Putin’in Rusya devlet başkanı olması ile toparlanma sürecine giren Rusya’nın sesi daha gür çıkmaya başladı. Yılık olağan basın toplantısı düzenleyen Putin, AB politikalarını eleştirdi ve çifte standart ile suçladı.

KKTC konusunda çözümsüzlük devam ederken bizim yapamadığımız çıkışı Rusya Devlet başkanı Vladimir Putin yaptı. Kosova’nın bağımsızlığını isteyen AB ülkelerine yarım asırdır çözülemeyen KKTC’yi işaret eden Putin, “ 40 yıldır bağımsız olan KKTC’yi neden tanımıyorsunuz?” sorusunu yönelt.

Avrupa ülkelerinin Kosova konusunda uyguladığı çifte standart sonunda Rusya’yı da bezdirdi. Benzer örneklerde farklı politikalar güden AB ülkelerini ağır bir dille eleştiren Rusya Devlet Başkanı Putin, KKTC’nin haklarını savundu.

40 yıldır bağımsız olan KKTC'yi neden tanımıyorsunuz?

Avrupa ve Rusya’nın çıkarları çatışınca Rusya bir anda KKTC’nin tanınması taraftarı oldu. Avrupa Birliği’nin Kosova’nın bağımsızlığını destekleyen politikaları Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i kızdırdı. Putin, AB’ye madem özgürlüklerden yanasınız ortada 40 yıllık KKTC diye bir devlet var. Neden KKTC’yi tanımıyorsunuz şeklinde konuştu?

Kosova’nın bağımsızlığını tanımanın “ahlaka aykırı ve yasa dışı” olacağını belirten Putin, Kosova’nın bağımsızlığını tanımayı planlayan Avrupa ülkelerinin çifte standarttan "utanç duymaları" gerektiğini söyledi. Putin, "Kimseyi gücendirecek bir şey söylemek istemiyorum. Ancak Kuzey Kıbrıs aslında 40 yıldır bağımsız. Niye tanımıyorsunuz? Avrupalılar, çifte standart uygulamaktan utanmıyor musunuz?" şeklinde konuştu.

Ayrımcılık yok

AB ülkelerinin politikalarını eleştiren Putin, Gürcistan’dan bağımsızlığını isteyen Abhazya ve Güney Osetya ile Moldova’nın ayrılıkçı Trans-Dniester bölgesini örnek gösterdi ve Kosova’nın ayrılma nedenini sordu.Kendilerinin Kosova konusunda da herhangi bir ayrıcalıklı politika gütmediğine değinen Putin, "Burada bir ayrıcalık yok ve bunu herkes gayet iyi anlıyor" dedi.

Murat Aydemir

 
Toplam blog
: 127
: 902
Kayıt tarihi
: 06.12.07
 
 

Gazeteciliğe az çok bulaşmış, memleket meselelerini ve dünya gündemini takip eden, okuyan yazan b..