Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Şubat '08

 
Kategori
Haber
 

Hangi taraf, hangi cumhurbaşkanı

Hangi taraf, hangi cumhurbaşkanı
 

Sayın Gül bu anayasa değişikliğini imzalar mı?

Üniversitelerde kız öğrencilerin türbanlı olarak, başlarını açmadan öğrenim görebilmeleri ile ilgili olarak Anayasa değişikliği Cumartesi günü mecliste AKP+MHP iştirakiyle kabul edildi. Bu onlar için ve türbanı bir demokratik hak olarak savunanlar için ilk zaferdi. Cumhurbaşkanı Abdullah GÜL'ün anayasa değişikliğini onaylamasından sonra türban serbestisi tüm üniversitelerde uygulanmaya başlayacak. Değişiklik şu an Gül'ün önünde.

Sayın Cumhurbaşkanı AKP kökenli olduğundan ve muhafazakar bir görüş benimsediğinden dolayı AKP ye yakın çevreler yasanın onaylanmasına kesin gözüyle bakıyorlar.

Peki Sayın Abdullah GÜL kimin Cumhurbaşkanı. AKP nin mi yoksa Türkiye Cumhuriyetinin mi? Türkiye Cumhuriyetinin başındaki bir isim kimseye taraf olamaz ve hiç kimsenin kararlarının onların işlerine geldiği için rahatlıkla kullanabilecekleri bir onay makamıda olamaz. Sayın GÜL günlerdir tasarıyı onaylamak ya da onaylamamak konusunda tüm kesimin görüşlerini dinliyor, görüşmeler yapıyor. Ülkenin büyük çoğunluğu özellikle üniversiteler bu konuda tedirgin ve bu görüşe karşı. Tavırlarını aleni ve en sert biçimde sözleriyle ve meydanlarda yaptıkları protestolarla gösteriyorlar. Peki bu kadar karşıt görüşe rağmen Cumhurbaşkanı ülkeyi bir kaos ve gerilim haline sokacak bir yasayı onaylar mı ?

Eğer ki Türkiyenin Cumhurbaşkanı ise bu konunun artı ve eksilerini en iyi şekilde gözden geçirir ve ülke için hangisi en doğru olacaksa ona göre imzasını atar ya da atmaz. Tabi tarafların değil ülkenin Cumhurbaşkanı ise...

 
Toplam blog
: 70
: 753
Kayıt tarihi
: 18.10.07
 
 

.... ..