Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Şubat '08

 
Kategori
Haber
 

Suç ve ceza

İşte Türkiye'nin geldiği durum:

KISA ETEK GİYEN İKİ LİSE ÖĞRENCİSİ KIZIN BACAKLARINA KEZZAP ATILMASI
MERSİN’in Tarsus İlçesi’nde biri lise son diğeri ilköğretim okulu 6’ncı sınıf öğrencisi 2 kızın bacaklarına, eteklerinin kısa olduğu gerekçesiyle arkalarından gelen birkaç kişi tarafından şırınga ile sıvı bir madde püskürtüldü. Bugün Milliyette çıkan Haber bu. İnsanlar zaten işsizlikten, parasızlıktan ve çeşitli sıkıntılardan içlerinde varolan şiddet eğilimini dini bahane ederek bu şekilde açığa çıkarıyorlar.

Türban tartışmalarıyla ülke öyle bir gerilimin içine sokuldu ki, yanıbaşımızda bildiğimiz beraber yaşadığımız en sessiz insanlar bile bir şekilde seslerini işte böyle çıkarmaya başladılar. ''Başını örten iffetli kadındır'' sözünü kullanan Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanın sözlerinden aldıkları feyz ile insanlar kendilerini İran yada Suudi Arabistan'daki ahlak ve devrim polisleri gibi görevler yüklendiler. Ve onlara göre namussuzluk, iffetsizlik saydıkları kafalarındaki dini inanışla örtüşmeyen kişileri bu şekilde kendilerince cezalandırıyorlar. Onlara göre suç ortada.

Dine uygun giyinmemek, hal ve hareketlerde bulunmamak. Kısa etek giyerek bacaklarını sergileyen bir genç kız namussuzdur ve cezalandırılması gerekir ki korksun birdaha bu şekilde giyinmesin, vücudunu teşhir etmesin. İşte örümcek beynindeki düşünce bu, cezasınıda bu şekilde kendisi veriyor . Bunlar daha çok iyi günler. Bir şekilde bu din, türban laiklik tartışması bitmez ise bizler bunların daha kötüsünü göreceğiz. Ülke karanlığa gömüldükçe bunlar kendilerini daha güçlü hissedecek ve işte o mahalle baskısı dediğimiz durumlar daha fazla yaşanacak. Bir şekilde lütfen yapılması gereken ne varsa yapılsın artık çok geç olmadan.


 
Toplam blog
: 70
: 753
Kayıt tarihi
: 18.10.07
 
 

.... ..