- Kategori
- Yemek - Mutfak
Ciğer Tava
Bakır ve demir deposu olan ciğer kansızlığa çok iyi gelir ayrıca vücuttaki kimyasal bileşenlerin ve zehirlerin vücuttan atılmasına yardımcı olur. Ayrıca ciğer folik asit, B12 vitamini ve A vitamini ihtiva eder.
Ciğerin faydalarından yararlanabilmek ve enerji düzeyimizi artırmak için evde lezzetli bir ciğer tava yapabiliriz. Zaten ciğer tavanın yapılması çok kolaydır, ciğeri satın alırken kasaba kuşbaşı doğratırsak evde işimiz kolaylaşmış olur. İyi bir ciğer tava yapmanın püf noktası ciğerlerin dışını kurutmamak ve ciğerin içinin yumuşak olmasıdır. Bu noktaya dikkat edersek hazımsızlık sorunu da yaşamazsınız.
Malzemeler:
1 kilo kuşbaşı dana ciğeri
Ciğerin unlanmasına yetecek kadar un
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber ve dağ kekiği
Allerjiniz yoksa yarım çay kaşığı karabiber
Zeytinyağı
Yapılışı:
Kuşbaşı doğranmış ciğerlerin üzerine önce tuz ve baharatlar dökülerek harmanlanır daha sonra un serpilerek ciğerler tekrar harmanlanır.
Teflon bir tavada zeytinyağı kızdırıldıktan sonra ciğerler atılır ve tahta kaşıkla ciğerler karıştırılarak pişirilir, ilk kızarma tamamlanınca ocağı kısmayı ihmal etmeyin.
Pişen ciğerleri servis yaparken yanına soğan salatası koyarsanız ciğerin lezzetini artırmış olursunuz.
Afiyet olsun.