Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Aralık '16

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Ciğer Tava

Ciğer Tava
 

Bakır ve demir deposu olan ciğer kansızlığa çok iyi gelir ayrıca vücuttaki kimyasal bileşenlerin ve zehirlerin vücuttan atılmasına yardımcı olur. Ayrıca ciğer folik asit, B12 vitamini ve A vitamini ihtiva eder.

Ciğerin faydalarından yararlanabilmek ve enerji düzeyimizi artırmak için evde lezzetli bir ciğer tava yapabiliriz. Zaten ciğer tavanın yapılması çok kolaydır, ciğeri satın alırken kasaba kuşbaşı doğratırsak evde işimiz kolaylaşmış olur. İyi bir ciğer tava yapmanın püf noktası ciğerlerin dışını kurutmamak ve ciğerin içinin yumuşak olmasıdır. Bu noktaya dikkat edersek hazımsızlık sorunu da yaşamazsınız.

Malzemeler:

1 kilo kuşbaşı dana ciğeri

Ciğerin unlanmasına yetecek kadar un

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber ve dağ kekiği

Allerjiniz yoksa yarım çay kaşığı karabiber

Zeytinyağı

Yapılışı:

Kuşbaşı doğranmış ciğerlerin üzerine önce tuz ve baharatlar dökülerek harmanlanır daha sonra un serpilerek ciğerler tekrar harmanlanır.

Teflon bir tavada zeytinyağı kızdırıldıktan sonra ciğerler atılır ve tahta kaşıkla ciğerler karıştırılarak pişirilir, ilk kızarma tamamlanınca ocağı kısmayı ihmal etmeyin.

Pişen ciğerleri servis yaparken yanına soğan salatası koyarsanız ciğerin lezzetini artırmış olursunuz.

Afiyet olsun.

 

 
Toplam blog
: 627
: 3456
Kayıt tarihi
: 11.06.11
 
 

Kendi halinde yaşayan doğa tutkunu, sıradan bir vatandaş. İnsanların dış güzelliğine değil iç güz..