- Kategori
- Türk Mutfağı
Ciğer yahnisi

CİĞER YAHNİSİ
Bu tarif evimizde sevilen bir yemek olup, yapımı kolaydır. Karaciğer demir yönünden zengin bir sakatattır. Protein ve A vitaminince zengin oluşu da ciğeri mutfaklarımızda daha sık pişirmemiz için yeterli bir sebep diye düşünüyorum...
MALZEMELER:
1 takım kuzu ciğeri
5-6 adet orta boy piyazlık doğranmış kuru soğan
1 demet ince kıyılmış maydanoz
1,5 su bardağı zeytinyağı
yeteri kadar tuz ve toz kara biber
YAPILIŞI:
Küp küp doğranan ciğer, sudan geçirilip derin bir tencereye alınır. Kısık ateşte tencere kapağı kapalı olarak suyunu salıp çekinceye kadar pişirilir. Zeytinyağı ve soğan eklenip arasıra karıştırılarak kavrulur. Tuz ve karabiber eklenir. Kıyılmış maydanozun yarısı ilâve edilir. Tencerenin kapağı kapatılıp, demlendirilir. Servis tabağına alınıp kalan maydanozla süslenir.