- Kategori
- Türk Mutfağı
Rulo Katlı Pasta
Rulo Katlı Pasta
Kullanılacak Malzemeler:
10 su bardağı süt,
15 çorba kaşığı toz şeker,
15 çorba kaşığı irmik,
3 çorba kaşığı hindistancevizi,
2 paket vanilya,
1 çorba kaşığı margarin,
İç için;
1 paket kakaolu bisküvi.
Kenar kısımları için;
3 paket rulo kat gofret,
Üzerinin sosu için;
1 paket çikolatalı sos,
2 su bardağı soğuk süt.
Hazırlama süresi:15-20 dakika
Buzdolabında bekletme süresi: 1 gece
Rulo Katlı Pasta’nın Yapılışı
Derin bir tencerenin içerisine 10 su bardağı sütü alın üzerine 15 çorba kaşığı toz şeker ve 15 çorba kaşığı irmik ekleyip karıştırarak pişirin.
Muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirdiğiniz tatlınızın içerisine daha sıcakken 3 çorba kaşığı hindistancevizini 2 paket vanilyayı ve 1 çorba kaşığı margarini ilave edin.
Muhallebinizi sürekli karıştırıp iyice ılıtın eğer sıcak iken rulo katları yapıştırırsanız gofretler yumuşar. Yuvarlak kelepçelik kek kalıbınızın kenarlarına hazırladığınız irmikli muhallebiden sürün. Daha sonra 3 paket rulo kat gofreti muhallebi sürdüğünüz kenar kısımlara yapıştırın. Teker teker gofretleri dizme işlemi bitince de iyice ılıyan irmikli muhallebinin yarısını kalıba yavaşça boşaltın. Muhallebinin üzerine de 1 paket kakaolu bisküviyi yerleştirin.
Muhallebinin diğer yarısını da bisküvilerin üzerine boşaltın. Bir spatula yardımıyla pürüzsüzleştirin. Tarife göre 1 paket çikolatalı sosu 2 su bardağı soğuk süt ile pişirin. Pişen çikolatalı sosu yine karıştırıp iyice ılıtın. Tamamını üzerine döküp yine spatula ile düzeltin.Tatlınızı 1 gece buzdolabında bekletin.
Buzdolabından çıkardığız tatlının üzerini dilediğiniz gibi süsleyin. Kelepçeli kalıbı açıp tatlınızı dilimleyerek servise sunabilirsiniz.
Afiyet Olsun.