- Kategori
- Türk Mutfağı
Kuşabaşılı Kabak Nazik Tarifi
Kabak nazik
MALZEMELER:
5-6 adet kabak
500 gram dana eti (Minik doğranmış şekilde)
2 küçük kuru soğan
1 tatlı kaşık salça (ben biber salçası kullanıyorum)
1 çay bardak yoğurt
2 diş sarımsak
Tuz, karabiber, kırmızı toz biber
HAZIRLANMASI:
Kabaklar rendelenir.
Tavaya 1 yemek kaşığı zeytinyağı alınır.
Rendelenmiş kabaklar ve tuz eklenerek kavrulur.
Minik doğranmış etler ısıtılmış tavaya alınır.
Kısık ateşte suyunu salıp çekene kadar pişirilir.
2 yemek kaşığı zeytinyağı eklenir.
Soğanlar yarım ay şeklinde doğranıp etlerin üzerine eklenip kavrulur.
Soğanlar kavrulunca salça, tuz, karabiber, kırmızı toz biber eklenip karıştırılır.
1 çay bardağı sıcak su eklenip suyu çekinceye kadar pişirilir.
Kavrulan kabaklara yoğurt ve dövülmüş sarımsak eklenip karıştırılır.
Servis edilirken yoğurtlu kabak tabağa alınıp üstüne kavurduğumuz etler konulur.
http://www.lezzetlisirlar.com/kusabasili-kabak-nazik-tarifi.html