Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Haziran '14

 
Kategori
Türk Mutfağı
 

Kuşabaşılı Kabak Nazik Tarifi

Kuşabaşılı Kabak Nazik Tarifi
 

Kabak nazik


MALZEMELER:

5-6 adet kabak
500 gram dana eti (Minik doğranmış şekilde)
2 küçük kuru soğan
1 tatlı kaşık salça (ben biber salçası kullanıyorum)
1 çay bardak yoğurt
2 diş sarımsak
Tuz, karabiber, kırmızı toz biber

HAZIRLANMASI:

Kabaklar rendelenir.
Tavaya 1 yemek kaşığı zeytinyağı alınır.
Rendelenmiş kabaklar ve tuz eklenerek kavrulur.
Minik doğranmış etler ısıtılmış tavaya alınır.
Kısık ateşte suyunu salıp çekene kadar pişirilir.
2 yemek kaşığı zeytinyağı eklenir.
Soğanlar yarım ay şeklinde doğranıp etlerin üzerine eklenip kavrulur.
Soğanlar kavrulunca salça, tuz, karabiber, kırmızı toz biber eklenip karıştırılır.
1 çay bardağı sıcak su eklenip suyu çekinceye kadar pişirilir.
Kavrulan kabaklara yoğurt ve dövülmüş sarımsak eklenip karıştırılır.
Servis edilirken yoğurtlu kabak tabağa alınıp üstüne kavurduğumuz etler konulur.

 

http://www.lezzetlisirlar.com/kusabasili-kabak-nazik-tarifi.html

 
Toplam blog
: 471
: 1765
Kayıt tarihi
: 17.02.14
 
 

34 yaşında, 1 kız, 1 erkek olmak üzere 2 çocuk annesiyim. Ev hanımı olduğumdan yemekler ile aram ..