Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Mayıs '21

 
Kategori
Hukuk
 

ÇIKMAZ SOKAK POLİTİKASI

SOYKIRIM  İFTİRASI

Tarihin 1915 yılı arşivindeki olayları sun'i teneffüsle bugüne güncellemeye çabalamaktan çıkar sağlamaya çalışanlar; Ermeni kışkırtıcıları, Ermeniler ve Ermeni şakşakçıları hüsrana uğramaya mahkumlar. Onlar da bunu biliyorlar. Amaçları bizi öfkelendirerek yapabileceğimiz falsolardan yararlanmak. 

İster iç, ister dış politikacı olsunlar; politikacılar kendilerini horoz, seslerinin duyuluğu alanı kümesleri sanırlar. Bir horoz bir yerde, öbür horoz öbür yerde tavuklarına dil dökerek gönüllerini kazanmakla yetinirler. Mitinglerini futbol maçı gibi yapsalar daha gerçekçi olmaz mı? Her iki partinin taraftarları ve tarafsız dinleyiciler, stadyumu doldursalar; her iki partinin eşit sayıda konuşmacısı bir moderatör -hakem- yönetiminde eşit dakikalarda tartışsalar, arkadan değil yüzyüze konuşsalar nasıl olurdu?

Letonya kümesindeki tavuklar gukguklarıyla Ermeni soykırım iftirasını alkışlayınca; Meclis Başkanımız Şentop Ankarada Letonyanın başkenti Riga'daki iftiracıları sağduyaya davet etmekle yetinmiştir. Riga'da gıyabımızda bize gol atmışlar, Ankaradan Riga'ya şut çekmişiz.

1915 OLAYLARI KOMİSYONU

Bazı parlamentolar gıyabımızda Ermeni soykırım iftirasını savunmamızı almadan kabul ediyorlarsa, TBMM'de "1915 Olayları Komisyonu"nu sürekli faal tutmamız gerekir. Ermeni soykırım iddiası 5x5=20(?) kadar gerçek dışı olsa da, "Sükut ikrardan gelir" dedirtmemek için, karşı iddialarla değil muhataba sorarak savunmaya geçmeliyiz.

Bir devletten başka bir devlete gönderilen; siyasi sorunlar, işbirliği önerileri, anlaşma teklifleri, bilgilendirmeler içeren Diplomatik Nota'lar 1915 Olayları Komisyonunca, iftiracı parlementolara gönderilmelidir.

Sözgelişi;" Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Ermeni iddialarının hukuki kıymeti olmadığını, sadece tarihi bir tartışma konusu olabileceğini açıkça ortaya koymuşken; parlamentonuz  bu iftirayı onaylarken taraflı olmuyor mu?

1915 Olaylarında atalarımız Ermenilerin iddia ettiği gibi suçlu olsalar bile; şuçun şahsiliği ilkesine göre  babasının suçu için evladı mahkum edilir mi?

Bu önerimize karşı tavrınızı tarihe not düşeceğiz."

 
Toplam blog
: 121
: 31
Kayıt tarihi
: 26.10.20
 
 

01 Şubat 1933 Tirebolu -Giresun- doğumluyum. İstanbul Üniversitesinde Halkla İlişkiler dalında li..